Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a depus, la sediul Consiliului UE, peste 40.000 de mesaje prin care românii solicită aderarea României la spaţiul Schengen, preluate prin intermediul unor cărţi poştale dedicate, atât din ţară, cât şi din diaspora, cu sprijinul Partidului Social Democrat şi a PES activists România, în cadrul campaniei #RomâniiMerităÎnSchengen, cu scopul de a arăta şi a convinge liderii europeni de voinţa românilor privind aderarea ţării noastre la spaţiul de liberă circulaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am depus la sediul instituţiei care trebuie să ia decizia privind aderarea României la spaţiul Schengen, peste 40.000 de mesaje, scrise pe cărţi poştale, venite din partea românilor, prin care se solicită un vot anul acesta pentru intrarea ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie. Prin demersul nostru arătăm faptul că românii susţin acest deziderat naţional, că îşi asumă responsabilităţile legate de o posibilă apartenenţă la spaţiul Schengen şi că solicită din partea statelor membre un tratament egal, în aşa fel încât România să fie cu adevărat integrată în Uniunea Europeană. O eventuală amânare sau un vot negativ al Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne din decembrie pot alimenta euroscepticismul, iar mesajele românilor preluate de colegii mei din PSD şi PES activists România arată dorinţa acestora de a continua parcursul european al României prin accesul la spaţiul Schengen. Ne dorim ca mesajele românilor să fie auzite şi ne bucurăm că am reuşit să le transmitem direct liderilor europeni în speranţa că cele scrise să-i convingă că românii merită în Schengen”, a declarat vicepreşedintele PSD, Victor Negrescu, conform unui comunicat de presă al partidului.

Sursa citată mai spune că, în anul 2015, coordonatorul naţional al PES activists România, eurodeputatul PSD, Victor Negrescu a iniţiat campania #RomâniaCereÎnSchengen, iniţiativă susţinută de peste 50.000 de români, care a generat din partea Parlamentului European o anchetă demarată de Comisia pentru Petiţii şi, ulterior, o rezoluţie importantă de sprijin privind aderarea României la spaţiul Schengen.

Demersurile au continuat şi anul acesta cu campania #RomâniiMerităÎnSchengen, desfăşurată împreună cu Partidul Social Democrat şi PES activists România, prin intermediul căreia, în prima parte a anului, au fost contactaţi toţi liderii europeni care pot influenţa decizia privind aderarea României la spaţiul Schengen, au fost realizate discuţii în diferite capitale europene, inclusiv în Olanda, iar în ultimele luni, au fost strânse mesajele de susţinere a acestui obiectiv, transmise de români prin intermediul a zeci de mii de cărţi poştale puse la dispoziţie de organizatori.

Totodată, în legislativul european, eurodeputatul PSD, Victor Negrescu, a solicitat, cu sprijinul a peste 50 de eurodeputaţi din diferite grupuri politice organizarea unei dezbateri şi a unei rezoluţii privind aderarea României la Schengen, demers ce a fost realizat cu sprijinul grupului social-democrat din Parlamentul European, mai indică sursa menţionată.

De asemenea, preşedintele PSD Marcel Ciolacu va participa, în perioada 13-15 octombrie la Berlin, la Congresul Socialiştilor Europeni (PES Congress), la care social-democraţii europeni vor vota o rezoluţie pentru susţinerea fermă a aderării României la spaţiul Schengen. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.