Europarlamentarii USR au respins în termeni duri discursul jignitor al eurodeputaţilor extremişti germani care au solicitat în Parlamentul European respingerea aderării României la Schengen, arată un comunicat de presă al partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este inadmisibil ce aţi spus, aţi jignit poporul român cu aceste afirmaţii. Este o neruşinare, eu nu pot vedea aşa ceva din partea unui german, eu am crescut în cultura germană, dar în educaţia mea nu a existat o asemenea atitudine”, a declarat europarlamentarul USR Vlad Botoş, în limba germană, care a precizat apoi că aceste manifestări extremiste n-au adus niciodată ceva bun societăţii, provocând doar sărăcie, deznădejde şi război.

La rândul său, europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a afirmat că românii sunt cetăţeni europeni şi merită să circule peste tot în UE fără să stea la cozi.

„Românii merită să nu mai fie trataţi ca europeni de mâna a doua din cauza unor conducători corupţi şi a jocurilor politice de la noi şi de la alţii. Românii merită respect, la fel ca germanii, austriecii sau olandezii,” a afirmat Vlad Gheorghe, respingând declaraţiile europarlamentarului extremist german şi atrăgând atenţia asupra legăturilor partidului acestuia cu Rusia.

Totodată, europarlamentarul USR Nicu Ştefănuţă a subliniat importanţa aderării României la Spaţiul Schengen, atrăgând atenţia asupra avantajelor economice ale acestei integrări, atât pentru România, cât şi pentru UE.

„Să ajuţi Dacia să exporte mai uşor este nu doar un avantaj pentru români, ci şi pentru francezi. Este bine pentru toată Europa când firmele ei o duc mai bine, pentru că nu mai stau aiurea în vămi, completând formulare ce înseamnă timp şi bani. Să laşi oamenii să circule este, la fel, bine pentru toată Europa,” a precizat europarlamentarul USR, conform sursei citate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.