Europarlamentarii PNL Dan Motreanu şi Daniel Buda au solicitat preşedintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen să ia măsuri pentru sprijinirea financiară a agricultorilor afectaţi de afluxul pe piaţa unică europeană a cerealelor mai ieftine din Ucraina, anunţă PNL. Soluţia prezentată Comisiei este achiziţia din fonduri europene a cerealelor ucrainene, pentru a fi imediat exportate în ţările lovite de criza alimentară, spun liberalii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Europarlamentarii PNL Dan Motreanu şi Daniel Buda au solicitat preşedintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen să ia măsuri pentru sprijinirea financiară a agricultorilor afectaţi de afluxul pe piaţa unică europeană a cerealelor mai ieftine din Ucraina. Cei doi europarlamentari liberali au prezentat situaţia fermierilor din România şi din alte state de pe graniţa de Est a UE, care sunt nevoiţi să îşi vândă recolta la un preţ sub costurile de producţie”, arată formaţiunea. 
 
PNL afirmă că ”s-a ajuns aici după ce depozitele din zonele de graniţă ale acestor state s-au umplut la capacitate maximă şi nu pot prelua toate cerealele aduse din Ucraina, care sunt vândute pe loc, la preţuri mici”.
 
”În plus, situaţia înrăutăţeşte criza alimentară a ţărilor din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu”, arată liberalii. 
 
”Scrisoarea celor doi vine după ce europarlamentarul PNL Rares Bogdan a trimis Comisiei Europene o atenţionare similară, în luna ianuarie a acestui an. De asemenea, Rareş Bogdan a discutat deja cu europarlamentarii bulgari şi polonezi din cadrul Partidului Popular European, pentru a iniţia un demers comun în rezolvarea problemei care afectează şi aceste ţări. Soluţia prezentată Comisiei este achiziţia din fonduri europene a cerealelor ucrainene, pentru a fi imediat exportate în ţările lovite de criza alimentară”, mai precizează PNL. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.