Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a transmis, vineri, printr-un comunicat, că decizia PNL privind guvernarea minoritară pune în pericol realizarea PNRR. El a precizat că, potrivit înţelegerii cu instituţiile europene, guvernul trebuie să modifice de urgenţă Ordonanţa care reglementează modul de funcţionare şi implementare al PNRR, să adopte procedurile legale privind atragerea împrumutului şi să prezinte un plan privind cheltuirea avansului, ceea ce nu se poate face cu un guvern interimar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Decizia PNL privind guvernarea minoritară pune în pericol realizarea PNRR. Mai exact, conform celor agreate cu instituţiile europene, guvernul trebuie să modifice de urgenţă ordonanţa care reglementează modul de funcţionare şi implementare al PNRR, să adopte procedurile legale privind atragerea împrumutului şi să prezinte un plan privind cheltuirea avansului”, a spus Negrescu. Europarlamentarul PSD afirmă că, din păcate, ”nimic din toate acestea nu au fost făcute, iar realizarea lor de către un guvern minoritar este aproape imposibilă”. ”Este tot mai evident că reformele asumate prin PNRR nu pot fi nici ele realizate în termenele date. De la calendarul privind finalizarea procedurilor de achiziţii pentru autostrăzi până la schimbarea legii pensiilor, PNRR-ul realizat de PNL şi USR reprezintă o listă nerealistă de obiective, care nu au fost discutate cu nimeni şi care nu pot fi realizate fără susţinere parlamentară, cu care cele două partide riscă să îngroape România în datorii. Reamintesc faptul că, în absenţa îndeplinirii reformelor asumate, PNRR-ul poate fi blocat”, a afirmat Victor Negrescu. Potrivit europarlamentarului PSD, ”ţara are nevoie de un Guvern care beneficiază de o majoritate parlamentară largă dar care nu poate fi garantată de actuala decizie adoptată de PNL”. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR) a fost aprobat, joi, în Consiliul Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), urmând procesul normal de aprobare, după ce a fost validat de Comisia Europeană în 27 septembrie şi apreciat cu calificativ maxim. În acest context, Cristian Ghinea, vicepreşedinte USR şi fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a declarat că România poate să facă acum prima cerere de plată pentru întreaga cofinanţare. „Mai departe, Parlamentul României are de votat un pachet de legi importante, reprezentând nişte jaloane minimale care trebuie îndeplinite”, mai arată Ghinea, conform unui comunicat de presă al USR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.