Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a participat la întâlnirea cu elevii din Şcolile Ambasador ale Parlamentului European cărora le-a transmis să lupte pentru dreptul lor, să nu se lase intimidaţi niciodată, indiferent cât de puternic sau agresiv pare adversarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce bucurie să fiu din nou alături de tineri! Peste 350 de elevi din şcoli şi licee din toată ţara, parte a reţelei Şcolilor Ambasador ale Parlamentului European, s-au reunit pentru a afla cum funcţionează instituţiile europene, dar şi pentru a ne împărtăşi ideile lor despre Europa de mâine. Am avut parte de un dialog consistent despre viitorul României şi al Uniunii Europene în contextul noilor provocări”, a scris, duminică, pe Facebook, Eugen Tomac.

Acesta a anunţat că a vorbit despre criza de securitate, criza energetică, criza de sănătate, despre război şi dezinformare, dar şi despre inteligenţa artificială şi tehnologia viitorului.

”Am vorbit, de asemenea, despre procesul pe care l-am deschis la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene împotriva abuzului în cazul neacceptării ţării noastre în Schengen. Le-am spus tinerilor să lupte întotdeauna pentru dreptul lor, să nu se lase intimidaţi niciodată, indiferent cât de puternic sau agresiv pare adversarul. Nimeni nu poate înfrânge un om determinat ce luptă pentru dreptate. I-am îndemnat, prin urmare, să semneze petiţia «România merită în Schengen», să se implice întodeauna în viaţa societăţii, să participe la procesul decizional”, a mai transmis liderul PMP.

Acesta apreciază că ”este un exerciţiu extrem de important, mai ales la această vârstă”.

”În fond, dezbaterea este esenţa democraţiei. Trebuie să încurajăm dialogul constant, mai ales cu tânăra generaţie, care are nevoie de răspunsuri şi îndrumare în aceste vremuri dificile. Voi încerca să răspund şi de acum încolo tuturor invitaţiilor de a discuta cu românii. Este vital să comunicăm, este vital să ne păstrăm optimismul şi să combatem inteligent propaganda şi minciuna care virusează tot mai mult spaţiul public. România se poate dezvolta doar prin implicarea oamenilor oneşti, nu prin propagandă populistă”, a mai transmis liderul PMP.

Programul ”Şcoli-ambasador” al Parlamentului European le oferă elevilor posibilitatea de a-şi înţelege drepturile în calitate de cetăţeni ai Uniunii şi de a afla mai multe despre rolul Parlamentului European.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.