Europarlamentarul Dacian Cioloş, preşedintele REPER, s-a aflat în dialog cu peste 350 de liceeni şi profesori cărora le-a transmis că ”dacă nu suntem mulţumiţi de UE, primii care trebuie să se implice în găsirea soluţiilor suntem noi” şi le-a cerut să nu-I lase ”pe cei de azi” să le distrugă viitorul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Uniunea Europeană suntem şi noi, românii şi România. Aceasta este esenţa mesajului pe care l-am transmis azi, la Academia de Studii Economice, celor peste 350 de elevi şi profesori din 21 de licee din toată ţara - Şcoli Ambasador ale Parlamentului European, coordonate de Liceul Teoretic Ion Barbu - Bucureşti. Proiectul european depinde de fiecare dintre noi. Dacă nu suntem mulţumiţi de UE, primii care trebuie să se implice în găsirea soluţiilor suntem noi, europenii”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Dacian Cioloş, după întâlnirea cu elevii şi profesorii.

Europarlamentarul le-a transmis acestora un mesaj optimist şi i-a îndemnat să fie vocali şi activi.

”Fiţi optimişti şi nu-i lăsaţi pe cei de azi să vă distrugă viitorul dacă nu vi-l pot face mai bun. Fiţi activi şi vocali şi arătaţi că puteţi fi buni români şi, totodată, buni europeni. Părinţii şi bunicii voştri s-au născut într-o lume mai mică, voi v-aţi născut într-o lume mult mai largă. Nu-i lăsaţi pe alţii să vă ducă înapoi în lumea lor restrânsă şi fără orizonturi şi să distrugă un proiect la care încă aveţi atât de multe de contribuit - asta le-am apus tinerilor ambasadori ai Europei şi ai României europene”, a mai scris Cioloş.

Preşedintele REPER s-a referit şi la o posibilă finanţare pentru programul şcolilor ambasador.

”Îi voi propune preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, mobilizarea unei linii bugetare care să finanţeze programul şcolilor ambasador. Cred că ar fi o reuşită majoră pe plan european dacă am putea replica succesul programului Erasmus pentru studenţi şi la nivelul elevilor de liceu, pentru a facilita schimburi de experienţe între şcolile ambasador din toate statele membre”, mai scris Cioloş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.