Europarlamentarul PMP Eugen Tomac afirmă, sâmbătă, că rezoluţia europeană ce urmărea pregătirea summit-ului UE-Ucraina a adus ȋn dezbatere o idee ambiţioasă, şi anume expulzarea tuturor ambasadorilor Federaţiei Ruse din statele membre UE însă această iniţiativă a picat la vot. Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi! Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina. Parlamentul European trebuia să dea acest start, afirmă Eugen Tomac, el precizând că este mândru că a fost printre cei 125 de deputaţi care au votat pentru o Uniune Europeană mai fermă ȋn relaţia cu Federaţia Rusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ambasadorii ruşi trebuie expulzaţi! Este nevoie de o sancţionare mult mai dură a Rusiei în contextul agresiunii în Ucraina. Parlamentul European trebuia să dea acest start”, a transmis europarlamentarul PMP.
 
Eugen Tomac arată că rezoluţia europeană ce urmărea pregătirea summit-ului UE-Ucraina a adus ȋn dezbatere o idee ambiţioasă: expulzarea tuturor ambasadorilor Federaţiei Ruse din statele membre UE.
 
”Un text dur, însă, care ar fi putut produce rezultate politice puternice. Pentru că şi Rusia joacă cu forţă şi ȋnţelege doar acţiunile de forţă. De altfel, un răspuns necesar, după ce Rusia a expulzat ambasadorul Estoniei de la Moscova. Din păcate, deşi rolul Parlamentului European este acela de a da direcţii politice ambiţioase, această iniţiativă a picat la vot: 403 voturi împotrivă, 125 voturi favorabile, 60 abţineri. Sunt mândru că am fost printre cei 125 de deputaţi care au votat pentru o Uniune Europeană mai fermă ȋn relaţia cu Federaţia Rusă”, spune liderul PMP.
 
Eugen Tomac precizează că ”un stat agresor care ameninţă Europa nu trebuie tratat ca un partener”. ” Un stat care încalcă orice principii internaţionale trebuie izolat. Este timpul să scădem nivelul de relaţionare diplomatică cu Rusia”, mai spune Tomac. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.