Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză miercuri că PSD şi PNL se folosesc de copiii şi adulţii cu autism pentru a acorda noi privilegii exact celor care au distrus sistemul sanitar din România, prin amendamentele formulate la un proiect care sprijină pacienţii cu autism, prin faptul că vor să-i menţină în funcţii în spitale şi serviciile de ambulanţă, până la 70 de ani, pe membrii UMFistan-ului. Astăzi e programat votul final în plenul Camerei Deputaţilor, anunţă parlamentarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Legea pe care PSD şi PNL vor să o voteze azi trebuia să fie despre sprijinirea copiiilor cu autism, dar PSD a formulat amendamente care nu fac decât să introducă noi privilegii pentru cei din UMFistan, puii de securişti de care nu mai scăpăm din funcţiile cheie din sistemul sanitar. Avem medici în România care muncesc pe rupte până la 75-80 de ani pentru că trebuie, pentru că sunt multe zone unde nu sunt suficienţi medici, şi pe aceştia trebuie să-i sprijinim. Dar este o mizerie să te prefaci că te interesează soarta pacienţilor cu autism şi, de fapt, să-i menţii în funcţii cheie pe cei care au distrus sistemul sanitar în România”, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate şi familie.
 
USR arată că ”PSD şi PNL au luat OUG 150/2022, care se referea la accesul nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru copiii şi adulţii cu autism, şi au introdus în legea de aprobare prevederile cu dedicaţie”. 
 
”Concret, prin amendamentul PSD, aprobat de majoritatea PSD-PNL, profesorii universitari, medicii membri titulari şi membri corespondenţi ai Academiei de Ştiinţe Medicale şi ai Academiei Române, medicii primari doctori în ştiinţe medicale vor putea ocupa până la vârsta de 70 de ani funcţii de conducere în spitalele publice şi în serviciile publice de ambulanţă. Mai mult, în cazul serviciilor publice de ambulanţă, aprobarea ocupării funcţiilor de conducere va fi în pixul ministrului Sănătăţii”, afirmă USR în comunicat. 
 
Dezbaterea proiectului s-a consumat pe repede-înainte în plenul de marţi, astăzi este programat votul final în Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, mai spune USR. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.