Zilele acestea, în tăcere absolută, ministrul PSD al Sănătăţii Alexandru Rafila a pregătit un nou tun financiar de consultanţă cu foştii colaboratori de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu. El a prezentat un nou contract de consultanţă de milioane de euro pe care ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila îl pregăteşte, sub pretextul unei strategii comune cu OMS pe următorii şase ani, iar costurile exacte ale acestui nou contract nu sunt publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toate că Ministerul Sănătăţii are 350 de angajaţi, Alexandru Rafila preferă să ofere milioane de euro consultanţă foştilor prieteni şi colaboratori de la OMS, pe care i-a umplut de milioane de euro deja, fără niciun raport public, mai arată comunicatul de presă al USR.

Astfel, Ungureanu afirmă că Ministerul Sănătăţii condus de Rafila a încheiat deja un contract de consultanţă cu OMS pentru 20 de milioane de euro din PNRR.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„În timp ce românii caută liniştea de Sărbătorile Pascale, mafia din Sănătate găseşte noi mijloace să risipească banii din sacul şi aşa atât de golit de resurse din sistemul sanitar aflat în pragul falimentului. După cele 20 de milioane de euro din PNRR, Rafila mai pregăteşte alte cadouri pentru cei de la OMS, sub pretextul unei alte strategii comune cu OMS pe următorii 7 ani. Nici până la această oră Rafila nu ne-a explicat public ce a făcut OMS pentru sistemul sanitar românesc, pentru cele 20 de milioanele de euro pe care le-a încasat din pixul leneşului Rafila din PNRR!”, declară Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătăte din Camera Deputaţilor, potrivit sursei citate.

USR îi cere premierului Marcel Ciolacu să explice public dacă ştie de acest nou contract de consultanţă cu OMS şi dacă a dat aprobare pentru semnarea lui. Până la plata acestui contract, premierul PSD Marcel Ciolacu poate să oprească acest tun financiar.

„Este ilegal şi imoral ca o instituţie a statului român să vină ciclic cu contracte prin care cere consultanţă unor organizaţii la nivel mondial în domeniul Sănătăţii. Această strategie de colaborare cu OMS pe 6 ani conţine fix aceleaşi lucruri ca în alte contracte de consultanţă cu Banca Mondială, cu Banca Europeană pentru Dezvoltare, cu sumele alocate în PNRR pentru consultanţă şi au fost consumate de domnul Rafila. Nimeni nu ştie pe ce”, explică Ungureanu.

USR îi cere din nou demisia ministrului PSD Alexandru Rafila pentru incompetenţă. De la preluarea mandatului, pesedistul Alexandru Rafila a făcut doar combinaţii, iar rezultatele se văd în rapoartele Curţii de Conturi care arată găurile uriaşe din bugetul Ministerului Sănătăţii produse în timpul mandatului catastrofal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.