Senatorul USR, Cristi Berea, îi cere preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, să oprească ”bătaia de joc” la adresa celor peste 82.000 de elevi din judeţ care nu au primit niciunul dintre produsele pe care statul este obligat să le acorde prin Programul pentru şcoli al României 2017-2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristi Berea susţine, luni, într-o scrisoare deschisă adresată şefului CJ Iaşi, Costel Alexe, că au trecut mai bine de trei luni de la începerea cursurilor, însă elevii din judeţul Iaşi nu au beneficiat de programul guvernamental care ar trebui să le asigure tuturor lapte, corn şi fructe. 

"Sunt 82.000 de elevi în judeţul Iaşi în această situaţie. Vă cer domnule Costel Alexe să opriţi bătaia de joc. Aceste licitaţii par să fie, de la Guvern şi până la administraţiile locale, un fel de călău care nu îi lasă pe demnitari să îşi facă treaba. Însă copiii nu au nici o vină pentru că birocraţia îi lasă fără aceste alimente. Sunt situaţii, mai ales în mediul rural, în care vorbim despre singura masă pe zi a acestor copii. O administraţie responsabilă şi-ar fi dat seama din timp că aprobarea bugetului cu doar trei săptămâni înainte de începerea şcolii va întârzia orice achiziţie necesară noului an şcolar", a declarat senatorul USR, Cristi Berea. 

El susţine că din cauza ”întârzierii procedurii de achiziţie, prin care să fie determinaţi furnizorii care pot implementa programul de asigurare a unor alimente în şcolile publice, care încă se află în desfăşurare, elevilor ieşeni li se încalcă un interes legitim". 

"Vă solicit urgentarea situaţiei, dar şi identificarea şi comunicarea către public a unei modalităţi de compensare pentru aceste trei luni în care elevii din toate şcolile din judeţ au fost dezavantajaţi", se arată în documentul transmis de senatorul USR Cristi Berea către şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe. 

Elevii din judeţul Iaşi nu au primit, până în prezent, niciunul dintre produsele pe care statul este obligat să le dea gratuit preşcolarilor şi elevilor de clasele I-VIII, prin Programul pentru şcoli al României 2017-2023. 

Consiliul Judeţean Iaşi a explicat, într-un răspuns pentru Edupedu.ro, că programul pentru şcoli al României nu se desfăşoară în nicio şcoală din Iaşi din cauza licitaţiilor care sunt încă în curs de derulare. 

În Iaşi sunt peste 82.000 de elevi de clase primare şi gimnaziu care ar trebui să primească pe parcursul unei săptămâni, gratuit, două porţii de fructe şi/sau legume, două porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi cinci porţii de produse de panificaţie. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.