Ecaterina Andronescu este, începând de vineri, noul ministru al Educaţiei, preşedintele Klaus Iohannis semnând decretul de numire a sa în funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al educaţiei naţionale", anunţă Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţase că, în cazul lui Andronescu, este necesară o analiză, spre deosbire de numirea lui Victor Ciamba ca ministru delegat al Afacerilor Europene, unde decretul în acest sens a fost semnat la scurt timp după nominalizarea acestuia.

”Cealaltă propunere, dacă bine am reţinut, doamna Andronescu va fi propusă pentru Învăţământ. Ei, aici o să dureze un pic mai mult, s-ar putea chiar un pic mult mai mult, dintr-un motiv simplu. Eu am fost recent la un eveniment foarte frumos la Politehnică. (...) Neîntrebată, mi-a spus totuşi dna Andronescu că ea în niciun caz nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine şi aşa mai departe. Aflu acum cu surprindere că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorinţa domniei sale să meargă sau e numai dorinţa partidului sau dacă se face o remaniere cu bucata”, a declarat marţi şeful statului.

Preşedintele a precizat atunci că se poate numi un alt ministru interimar la Educaţie, până se lămureşte.

Vineri a expirat interimatul Rovanei Plumb la conducerea Ministerului Educaţiei.

Andronescu preia astfel pentru a patra oară conducerea acestui minister.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.