Preşedintele USR Cătălin Drulă susţine că Elena Lasconi nu a fost scoasă de pe lista pentru alegerile europarlamentare din cauza faptului că a votat favorabil la referendumul pentru familia tradiţională. ”S-au întâmplat mai multe lucruri: chestiuni legate de familie, de o zonă intimă, de o anumită atenţie care ne-ar fi dăunat acum în campanie. Plus că Elena şi-a dorit foarte mult să continue la Câmpulung”, a spus Cătălin Drulă, la Prima TV. Liderul USR nu crede că Elena Lasconi va pleca din partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul USR Cătălin Drulă a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, de ce a scos-o pe Elena Lasconi de pe lista pentru europarlamentare din cauza votului pentru familia tradiţională. 

 

”E un fake-news. Dacă aţi întreba-o pe Elena Lasconi dacă acesta este motivul pentru care nu mai este pe lista pentru europarlamentare, v-ar spune ”Nu”. Şi eu vă spun că răspunsul este nu. Eu respect libertatea de conştiinţă a oricui. A participa, în 2018 (la referendum - n.r.), da sau nu, mi se pare o chestiune care nu e relevantă. Nu profilăm oamenii după voturi sau opinii anterioare. S-au întâmplat mai multe lucruri: chestiuni legate de familie, de o zonă intimă, de o anumită atenţie care ne-ar fi dăunat acum în campanie. Plus că Elena şi-a dorit foarte mult să continue la Câmpulung”, a motivat Cătălin Drulă. 

 

La remarca ”Dacă şi-ar fii dorit să continue la Câmpulung, v- ar fi spus că locul ei e la Câmpulung, nu la Bruxelles”, Drulă a replicat: ”Să ştiţi că mi-a spus. Eu am tras mai mult de ea să intre în acest proiect. Lucrurile s-au reaşezat, îşi doreşte încă un mandat la Câmpulung, sunt convins că o să facă treabă bună. Era o situaţie care ar fi dăunat campaniei USR. Acum lucrurile s-au reaşezat, ne uităm către viitor şi ne preocupăm împreună de recâştigarea oraşelor unde avem primari”.

 

 

De asemenea, Cătălin Drulă a fost întrebat de ce s-a aliat cu Eugen Tomac (PMP) şi Ludovic Orban (Forţa Dreptei), doi susţinători declaraţi ai familiei tradiţionale, în timp ce Elena Lasconi a fost pedepsită. 

 

”Nu acela este motivul. Sunt convins că sunt în USR şi alţi colegi care poate au participat sau n-au participat (la referendum - n.r.). Nu face nimeni acest tip de ”profiling”: să vezi omul unde a votat, ce a votat, când a votat. Suntem aici pentru un scop comun, ne-am adunat mai multe partide, există şi diferenţe între noi, dar sunt mai multe lucrurile care ne unesc. Dreapta unită este locul celor care cred în libertate economică, cred în buna cheltuire a banului public, în reforme, în aşezarea societăţii pe baze mai corecte şi cei care au rezistat PSD-ismului. Şi domnul Orban, şi domnul Tomac au rezistat şi s-au opus PSD-ului, la fel ca USR, şi trebuie să dăm o alternativă în momentul în care PNL a devenit un PSD galben”, a susţinut Cătălin Drulă. 

 

Preşedintele USR susţine că are o relaţie decentă cu Elena Lasconi. 

 

”Am o relaţie normală, decentă, cu colega mea din USR. În politică, treci şi prin momente în care sunt diferenţe de opinie, chiar cred că e sănătos să existe aceste momente în interiorul unui partid. Elena Lasconi se pregăteşte de o cursă la Primăria Câmpulung. E normal să existe şi momente mai dificile, deşi nu sunt de dorit”, a spus Drulă. 

 

Cât despre o posibilă plecare a Elenei Lasconi din USR, Cătălin Drulă a răspuns: ”Nu cred. Nu”. Întrebat de ce lasă o urmă de îndoială, liderul USR a adăugat: ”N-am spus ”nu” pentru că eu cred în libertatea fiecăruia şi ar fi ciudat din partea mea să răspund în numele altcuiva. Eu nu cred că se va întâmpla asta”. 

 

În luna noiembrie, Elena Lasconi, la acea vreme cap de listă USR la alegerile europarlamentare, dezvăluia că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi în emisiunea Insider politic, de la Prima TV.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.