Preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă a anunţat că partidul USR PLUS va vota în Parlament pentru ridicarea imunităţii ministrului Agriculturii Adrian Chesnoiu solicitată de către DNA. „Nicolae Ciucă trebuie să bată din calcâie şi să-l demită instantaneu”, a adăugat Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„DNA cere urmărirea penală a ministrului Agriculturii. A mânărit subiecte de concurs şi candidatul a şi picat. Nicolae Ciucă trebuie să bată din calcâie şi să-l demită instantaneu. Partidul USR PLUS va vota pentru ridicarea imunităţii ministrului corupt!”, a scris Cătălin Drulă, joi pe Twitter. 
 
DNA cere ridicarea imunităţii ministrului social-democrat al Agriculturii Adrian Chesnoiu. Întrucât Chesnoiu este şi deputat, DNA sesizează Camera Deputaţilor pentru formularea unei cereri de urmărire penală.
 
Conform DNA, „în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.
 
Subiectele ar fi ajuns ulterior la patru candidaţi “agreaţi” dintre care, în urma susţinerii probelor scrise şi orale, doar trei au promovat concursurile respective. La intervenţia directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidaţi, membrii comisiei ar fi fost nevoiţi să-l promoveze pe acesta în condiţiile în care nu obţinuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcţia de şef serviciu, obţinând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.