Preşedintele USR Cătălin Drulă a afirmat, după ce ANI a sesizat Parchetul ICCJ, Instituţia Prefectului şi Curtea de Conturi în cazul primarului Capitalei Nicuşor Dan, pe care îl acuză de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, că este o dovadă a politizării acestei instituţii care „hărţuieşte” edilii şi politicienii din opoziţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Mizeria ANI de astăzi la adresa lui Nicuşor Dan e doar încă o dovadă a politizării acestei instituţii care hărţuieşte politicenii şi primarii din Opoziţie. Nu e nicio întâmplare. Acesta este regimul Iohannis, pas cu pas către Belarus. Statul de drept şchioapătă grav în România. Judecători care îl servesc pe Ciucă şi blochează ancheta de plagiat sunt promovaţi. Ministrul Justiţiei Predoiu ştie sentinţele dinainte de a fi pronunţate. DNA este lăsat fără resurse. Justiţia e pusă sub papuc. Instituţiile de control şi verificare non-judiciare sunt sub controlul politic al PSD-PNL. Rezultat: borfaşii fură şi dorm liniştiţi. Iar politicieni oneşti din Opoziţie care deranjează mafia primesc câte un ANI, câte un DLAF, câte o Curte de Conturi, câte un corp de control, câte un kompromat. De fapt, e disperare şi nu e primul regim corupt care se precipită cu mizeriile pe măsură ce se apropie ziua decontului. Va veni ziua în care vom depolitiza în mod real aceste instituţii şi Justiţia va fi cu adevărat independentă. România merită o guvernare onestă şi corectă”, a scris Cătălin Drulă, joi pe Facebook.
 
Reacţia liderului USR vine după ce Agenţia Naţională de Integritate anunţă joi că a sesizat Parchetul ICCJ, Instituţia Prefectului şi Curtea de Conturi în cazul primarului Capitalei Nicuşor Dan, pe care îl acuză de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă că va ataca în instanţă în termenul legal Raportul ANI, acuzând Agenţia că îi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.