Liderul USR Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre incendiul de dimineaţă, de la metrou, când aproape 200 de persoane au fost evacuate prin tunel şi 25 au avut nevoie de asistenţă medicală, că gestul ministrului PSD, Sorin Grindeanu, de a se ascunde şi de a nu da explicaţii într-un caz ca acesta care stârneşte îngrijorare, înseamnă să nu îţi respecţi mandatul. El a mai spus că cei de la metrou au primit an de an creştere salarială de 15%, chiar şi în pandemie, prin şantajul la ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Drulă a afirmat că, atâta timp cât a fost ministru nu a avut astfel de incidente la metrou, şi l-a acuzat pe actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, că nu a ieşit public cu explicaţii pe acest subiect.

”Avem un ministru al Transporturilor, în a cărui subordine este Metrorex. Eu nu l-am văzut pe ministrul Grindeanu, cum e normal,  să explice într-o conferinţă de presă cauzele acestui incident. Incidentele la sistemele de metrou se mai întâmplă şi în alte ţări. Grindeanu, să te ascunzi şi să nu dai explicaţii într-un caz ca acesta care stârneşte îngrijorare înseamnă să nu îţi respecţi mandatul”, a spus Drulă. 

El a precizat că este evident că directorul Metrorex trebuia demis şi pus un manager profesionist.

Despre nemulţumirile salariale ale angajaţilor de la Metrorox, Drulă a arătat că cei de la metrou au primit creştere, an de an, 15% la salariu. ”Vă daţi seama cum se adună, matematic”, a spus el precizând că au primit aceste majorări salariale chiar şi în pandemie.

”Ei au primit an de an, şantajând ministrul. Subvenţia era 300 de milioane în 2016, la ministerul Transporturilor şi s-a dus la 800 de milioane în 2021, prin umflarea cheltuielilor cu salariile”, a menţionat liderul USR.  ”Ar trebui să înceteze cu aceste creşteri de cheltuieli, care duc compania în faliment, nu putem plăti toţi pentru o castă specială de oameni”, a adăugat Drulă. 

Un tren de metrou care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni s-a defectat marţi, fiind degajări mari de fum, anunţă Metrorex, conform căruia "călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel".

La faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri. Pasagerii aflaţi în garnitura de metrou defectă au fost evacuaţi. Şi la staţiile Piaţa Victoriei şi Universitate au fost evacuaţi călătorii. ISU anunţă că a fost un incendiu la carcasa unei linii de metrou, care a fost lichidat. Circulaţia în zona centrală a Capitalei este blocată. Şeful DSU Raed Arafat a precizat că au fost evacuate 172 de persoane, iar 25 au fost evaluate medical. De asemenea, două au fost transportate la spital.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.