USR a reacţionat, marţi seară, după decizia de excludere a Rusiei din Consiliul Europei, precizând că locul unui dictator descreierat nu este în Europa. Toţi parlamentarii din delegaţia României au votat pentru excludere. La rândul său, preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a precizat că ”lumea Liberă este unită împotriva războiului, dictaturii şi încălcării statului de drept internaţional”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Drulă s-a referit, marţi seară, după decizia de excludere a Rusiei din Consiliul Europei, la ”un moment istoric”.  

”Agresiunea lui Putin în Ucraina nu va rămâne nepedepsită. Lumea Liberă este unită împotriva războiului, dictaturii şi încălcării fără sens a statului de drept internaţional”, a transmis Drulă, într-un mesaj pe Twitter.  

La rândul lor, reprezentanţi USR au pecizat că ”locul unui dictator descreierat nu este în Europa”.  

”Începând de astăzi, Rusia nu va mai face parte din cea mai veche organizaţie europeană care are în centrul ei drepturile omului, democraţia şi statul de drept”, a transmis şi USR, într-un counicat de presă.  

Iulian Bulai, unul dintre parlamentarii USR care au fost la şedinţă şi au votat pentru excludere a precizat că toată delegaţia parlamentară română a votat pentru excluderea Rusiei.  

”Aproape unanimitate în acest vot - doar 3 abţineri. Toată Europa este împotriva lui Putin! Este un semnal clar dat lui Putin, oligarhilor şi Kremlinului. Războiul, agresiunea, şi încălcarea drepturilor omului trebuie să înceteze. Acum 3 ani am fost singurul parlamentar român care a votat împotriva revenirii Rusiei la Consiliul Europei, acum toţi parlamentarii români acţionează în acelaşi spirit”, a scris, la rânsul său, pe Facebook, Iulian Bulai.  

Acesta consideră că ”Rusia trebuie să părăsească teritoriile ocupate, să înceteze războiul şi uciderea civililor în Ucraina, şi să plătească despăgubiri de război statelor afectate”.  

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat pentru retragerea Rusiei din Consiliul Europei. Decizia finală aparţine acum Consiliului de Miniştri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.