Liderul USR, Cătălin Drulă, a afirmat, vineri, după ce Anca Dragu a fost propusă guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, că este o nouă dovadă a profesionalismului acesteia. ”Sunt convins că Anca îşi va aduce contribuţia la parcursul european al Republicii Moldova, mai ales în contextul în care Consiliul European a decis recent deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Sunt mândru de această performanţă a colegei noastre şi este o nouă dovadă a profesionalismului pe care l-a demonstrat de-a lungul întregii sale cariere. Sunt convins că Anca îşi va aduce contribuţia la parcursul european al Republicii Moldova, mai ales în contextul în care Consiliul European a decis recent deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a declarat Cătălin Drulă, preşedintele USR, conform unui comunicat de presă transmis, vineri, de formaţiune.
 
Potrivit sursei citate, USR va continua să-i susţină pe partenerii de peste Prut. Locul Republicii Moldova este în Europa alături de România.
 
Anca Dragu este senator USR de Bucureşti şi vicepreşedinte în Biroul Naţional al USR. A fost prima femeie preşedinte a Senatului, la propunerea USR. 
 
De profesie economist, Anca Dragu a fost ministru al Finanţelor în guvernul tehnocrat, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017. 
 
Anca Dragu deţine o diplomă de licenţă şi un doctorat în Economie la Academia de Studii Economice din Bucureşti, un master în Politici Publice şi Aderare la UE, absolvit în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti şi a urmat diferite programe în cadrul Universităţii Georgetown, Programul de burse pentru Europa Centrală şi de Est şi în cadrul Universităţii George Washington, Washington DC.
 
Anca Dragu a dobândit experienţă în decursul celor 27 de ani de activitate profesională atât la nivel naţional, cât şi internaţional în mediul public şi privat. A fost analist economic în cadrul Direcţiei Generale pentru Afaceri Economice şi Financiare a Comisiei Europene, după o experienţă de 12 ani în cadrul biroului Fondului Monetar Internaţional din Bucureşti, a lucrat ca economist în cadrul Băncii Naţionale a României.
 
Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu, a anunţat vineri că o va propune pe Anca Dragu, fost ministru de finanţe şi fostă preşedintă a Senatului României, pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Republicii Moldova, care a devenit vacantă după ce joi legislativul moldovean l-a demis pe Octavian Armaşu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.