Cătălin Drulă a afirmat că sunt 396 de zile de cânt PSD blochează proiectul depus de USR care prevede eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, iar marţi liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis anunţă depunerea unei iniţiative legislative similare în Legislativ. „Asta e definiţia ipocriziei”, a adăugat preşedintele USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„396 de zile de când PSD blochează legea USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari. După 1 an şi 31 de zile, a ieşit PSD, prin vocea lui Alfred Simonis, să ne anunţe că depune o lege care, aţi ghicit, elimină pensiile speciale ale parlamentarilor. Asta e definiţia ipocriziei. În tot acest timp, cu o Românie într-o criză a scumpirilor, Marcel Ciolacu ne spunea cum foştii parlamentari merită şi ei o pensie specială de peste 10.000 de lei”, a scris Cătălin Drulă, marţi pe Facebook.

Liderul USR a mai spus că în această săptămână putem tăia toate pensiile speciale, nu doar ale parlamentarilor.

„Avem amendamente pentru o reformă reală a sistemului de pensii, aşa cum am introdus şi în PNRR. Cu banii salvaţi, vom putea creşte salariile profesorilor”, a completat Drulă.
Reacţie liderului USR vine în contextul în care liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat că a depus, marţi, un proiect de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. „Din motive ştiute doar de cei care au făcut PNRR, pensiile speciale ale parlamentarilor erau ocolite de reforma pensiilor speciale, însă toată societatea aşteaptă acest lucru din partea politicienilor”, a mai spus social-democratul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.