Liderul USR Cătălin Drulă a acuzat că Ciolacu şi Ciucă au modificat ordonanţa de urgenţă privind comasarea alegerilor, în utlimul moment, pentru a scoate PMP din secţiile de vot. „Îi deranja că erau prea mulţi ochi ca să asigure integritatea votului”, a completat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„ALERTĂ DE HOŢIE! În ultimul moment, textul OUG Ciolacu-Ciucă este modificat pentru a scoate PMP din secţiile de vot. Îi deranja că erau prea mulţi ochi ca să asigure integritatea votului. Printr-o şmecherie de 2 bani, este schimbat algoritmul de desemnare a delegaţiilor în secţiile de vot şi PMP partid cu europarlamentari este scos în favoarea grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor (altele decât cea maghiară) care primeşte în premieră un reprezentant. Cu această modificarea, în secţiile de vot, rămâne să apere voturile voastre doar reprezentantul USR (probabil pentru că nu au găsit un algoritm plauzibil să ne scoată şi pe noi)”, a scris Cătălin Drulă, vineri pe Facebook.
 
El a atras atenţia că „această modificare este făcută azi, în ultimul moment, chiar faţă de textul OUG pus în transparenţă acum câteva zile”.
 
„Seara ca hoţii. Democraţie a la PCR = Partidul Comasat Român PSD-PNL. Nu uitaţi. Puterea e la voi, la vot, oricâte măgării fac ei. Veniţi în 9 iunie şi puneţi cu sete ştampila pe USR şi Dreapta Unită pe toate buletinele. Vorbiţi şi cu prietenii, părinţii, colegii de muncă, vecinii. Suntem mult mai mulţi decât vor ei să credem. De-asta le e frică. Nu-i lăsăm să ne fure viitorul!”, a completat Drulă. 
 
Guvernul a adoptat, vineri, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024, fiind actul normativ care comasează alegerilor europarlamentare cu localele în data de 9 iunie. Astfel, perioada electorală pentru alegerile din data de 9 iunie va începe la data de 12 martie 2024 şi se va încheia în termen de trei zile de la publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial, prevede OUG.
 
Preşedintele AEP Toni Greblă a precizat că un element de noutate este pentru votul în străinătate şi anume listele suplimentare care erau consemnate cu pixul sunt acum consemnate electronic, prin Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal (SIMPV). Astfel lista suplimentară pentru cetăţenii români din străinătate e generată electronic, ceea ce duce la economisirea timpului şi păstrarea acurateţii, a mai explicat Greblă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.