Europarlamentarul USR Dragoş Tudorache a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că instituţiile europene trebuie să încerce să menţină o unanimitate în spatele acestor sancţiuni la adresa Federaţiei Ruse, pentru că are o simbolistică această unanimitate. El a arătat că până acum, am dat mai bine de 50 de miliarde de euro lui Putin, şi e evident că o bună parte din aceşti bani se regăsesc pe front, iar în lunile următoare, mai băgăm 100 de miliarde în buzunarele lui Putin, iar această realitate trebuie să ne preocupe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Europarlamentarul USR a afirmat că, la nivelul Comisiei şi a Consiliului, instituţiile europene trebuie să încerce să menţină o unanimitate în spatele acestor sancţiuni pentru Federaţia Rusă, pentru că ”şi simbolistica acestei unanimităţi e importantă, în poziţionarea faţă de Rusia”. 

”Trebuie să înţelegem ce înseamnă petrolul şi gazul rusesc. Orice război costă bani, ori în acest moment noi finanţăm clar acest război, nu ne dorim asta, dar efectul practic al faptului că încă cumpărăm petrol şi gaz de la ruşi ăsta este. Până acum, am dat de la începutul războiului mai bine de 50 de miliarde de euro lui Putin şi cred că e evident că o bună parte din aceşti bani se regăseşte pe front”, a spus europarlamentarul USR. 

Tudorache a menţionat că în lunile următoare, dacă cumpărăm în continuare la preţul dictat de ruşi, mai băgăm 100 de miliarde în buzunarele lui Putin, iar această realitate trebuie să ne preocupe.

”Sper că domnul Orban ( Viktor Orban, premierul Ungariei, nr) înţelege cât de important este să luăm această decizie şi să aplicăm acest pachet de sancţiuni. Important este ca în încercarea de a construi această unanimitate, să nu facem concesii lui Orban, mai ales în zona statului de drept, unde Ungaria a fost deficitară”, a precizat el. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.