Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a susţinut, luni, la audierea din Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că în noaptea turului al doilea, la Gabriel Oprea în sufragerie au fost prezenţi Florian Coldea, Codruţa Kovesi, George Maior, Vasile Dîncu, Dan Andronic şi că scopul întâlnirii de a constitui ”o celulă de criză”, pentru a împiedica o iniţiativă privind renumerarea voturilor din diaspora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul angajat al SRI a susţinut că acest grup a luat ”măsuri operative” pentru a-şi menţine funcţiile.

Dragomir a spus că, în 31 decembrie 2009, a avut o discuţie la sediul central al serviciului, cu generalul Coldea. ”Mi-a confirmat că existaseră presiuni din partea taberei opuse şi într-adevăr fusese ameninţat cu numirea la Ambasada din Sudan. (...) Şi cumva, la discuţie a mai fost prezentă o altă persoană, a încercat să arate că implicarea ulterioară datei de 6 decembrie i-a permis să-şi menţină funcţia”, a adăugat fostul angajat SRI.

El a spus că de la ”întâlnirea din sufragerie” au început să fie folosite unele culoare - media, politic şi judiciar. În susţinerea acestor acuzaţii, Dragomir a spus că se obţinuseră informaţii la nivelul serviciului informaţii cu privire la iniţiativă de blocare a rezultatului alegerilor, prin renumprarea voturilor din diaspora şi s-a urmărit blocarea acestei iniţiave. Ca argumente în susţinerea veridicităţii acestui scenariu, el a vorbit despre chemarea lui Cătălin Voicu la DNA şi descinderea ANAF la Realitatea Tv.

Întrebat cum poate proba că a avut loc acea întâlnire din noaptea alegerilor acasă la Gabriel Oprea, Dragomir a spus că să nu se aştepte nimeni la fotografii, pentru că sufrageria e un loc foarte mic, de 4 pe 4 metri. Fostul angajat SRI a adăugat însă că şoferii, aghiotanţii, alte persoane din zonă, la finalul zilei efectuau o raportare, mergeau cu maşinile serviciului, şi există traseele. „Toate aceste lucruri comisia de anchetă le poate solicita instituţiilor statului”, a susţinut Dragomir.

El a mai susţinut că UNPR a fost ”partid gândit în laboratoarele serviciului, creat de serviciu”, iar compania SIVECO a avut relaţii cu SRI de foarte mult timp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.