Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că CCR a procedat corect sesizând Comisia de la Veneţia. El a criticat vehement ”atacurile inimaginabile” la adresa Curţii Constituţionale şi a subliniat că deciziile acesteia sunt obligatorii pentru toţi. Întrebat însă de ce unele decizii ale CCR, cum ar fi aceea privind OUG 55 prin care s-a permis migraţia primarilor, nu au fost respectate de Parlament, Dragnea a replicat că dacă unul trece pe roşu nu e motiv să treacă şi altul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atacurile inimaginabile din ultima perioadă dincolo de Constituţie, dincolo de lege ale unor aşa-zişi lideri politici, ale unor oameni politici, Cioloş - nu ştiu unde să-l încadrez pe Cioloş -, care pun problema ca o decizie a CCR să nu fie respectată este ceva inadmisibil. Pilonul fundamental al statului de drept este CCR. Dacă ei vor ca şi CCR să acţioneze doar la comenzile lor... Primesc comanda: nu judecaţi acuma, mai aşteptaţi, vă spun eu când să judecaţi. Sunt presaţi, au fost mereu presaţi - judecaţi într-un fel, daţi cealaltă decizie. Când ia o decizie care nu le convine, nu face parte din planul lor, încep să-i atace, aruncă pe piaţă tot felul de minciuni, pentru că vor să decredibilizeze şi această instituţie”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că i se pare un demers firesc cel făcut de CCR.

Întrebat dacă are încredere în Comisia de la Veneţia acum, pentru că PSD a tot evitat să îi ceară punctul de vedere pe legile justiţiei, Liviu Dragnea a răspuns: ”Dar nu e vorba de evitat, domnişoară. Cerem punct de vedere atunci când se impune. În condiţiile în care Curtea Constituţională a României, care nu este nici vreo filială a vreunei instituţii europene, nici în subordinea vreunei instituţii europene, este Curtea Constituţională a acestui stat român suveran. Când această Curte Constituţională, în care unii dau cu pietre acum, a analizat constituţionalitatea unor legi şi a spus negru pe alb că au avut în vedere şi principiile Comisiei de la Veneţia, pentru ce mai era nevoie să sesizăm asta? Chiar ne facem că nu înţelegem că toate aceste găselniţe sunt menite doar să întârzie punerea în aplicare a acestor legi care îi sperie pe mulţi? Pentru că despre asta este vorba”.

Chestionat în continuare cum vede atunci faptul că de peste 2 ani nu a fost respectată decizia CCR privind OUG 55 prin care s-a permis migraţia primarilor, Dragnea a replicat: ”Eu vă înţeleg chinuiala, dar sincer nu mai vreau să abordez discuţia asta. Până la urmă, orice om din România, inclusiv preşedintele României, trebuie să respecte deciziile CCR”.

La insistenţele jurnaliştilor de ce atunci nu a fost repectată decizia privind OUG 55, Liviu Dragnea a declarat: ”Dacă colega dvs. trece pe roşu, ăsta e motiv ca şi dvs. să treceţi pe roşu?”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.