Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi că el cere Biroului permanent al Camerei Deputaţilor să îi aprobe orice deplasare în străinătate, iar premierul nu este obligat să ceară preşedintelui acordul de a pleca din ţară, în timp ce Klaus Iohannis nu face asta. Dragnea a spus că înainte de învestirea Guvernului Dăncilă, alături de premier şi preşedintele Senatului, au stabilit cu preşedintele Klaus Iohannis să discute înainte de a avea deplasări pentru a se pune de acord, dar nu s-a întâmplat aşa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Eu, înainte să plec în orice deplasare externă, supun aprobării Biroului permanent al Camerei. Dacă Biroul permanent aprobă, plec, dacă nu aprobă, nu plec. Doamna prim-ministru nu are niciun fel de obligaţie să ceară preşedintelui să plece undeva din ţară. În acelaşi timp, eu în permanenţă, şi doamna prim-ministru în permanenţă, a avut solicitări de discuţie cu preşedintele pentru a se lua nişte decizii în comun”, a spus Liviu Dragnea.

Acesta a relatat că înainte de învestirea Guvernului Dăncilă, alături de premier şi preşedintele Senatului, au stabilit cu preşedintele Klaus Iohannis să discute înainte de a avea deplasări pentru a se pune de acord, dar nu s-a întâmplat aşa.

“Am avut o discuţie cu preşedintele Iohannis, cu domnul Tăriceanu şi cu doamna prim-ministru chiar în minutele de dinaintea depunerii jurământului Guvernului condus de doamna Dăncilă, în acea anticameră celebră. Acolo am cerut şi eu, şi domnul Tăriceanu să facem regula înâlnirii între cei patru oameni pentru a ne pune de acord, pentru a stabili împreună direcţiile strategice de dezvoltare şi interesele României, şi toţi am convenit că aşa vom face. Am încercat, în continuare aţi văzut la televizor ce vine. Preşedintele când merge şi vorbeşte despre cadrul financiar multianual, când nu are niciun fel de competenţe în privinţa bugetului, cum angajează România? Asta este întrebarea”, a adăugat Dragnea.

Liderul social-democraţilor a susţinut că preşedintele trebuie să spună Guvernului şi Parlamentului ce a discutat în vizitele oficiale pentru ca insituţiile să “poată lucra în consecinţă”, deoarece acum stau “în orb”.

“Că aici nu este vorba de dorinţa premierului sau a altcuiva de a merge să facă poze la Bruxelles. Bun, doreşte să meargă că îi place, foarte bine, dar înainte să se consulte, să ştie ce îşi doreşte România şi când vine înapoi să spună ce a vorbit pentru ca Guvernul sau Parlamentul să poată lucra în consecinţă. Noi stăm în orb. De câte ori a mers în vreo deplasare străină, în afară de comunicate de presă şi celebrele poze şi eventual filmuleţe, noi nu ştim nimic. Nu trebuie neapărat să ştim că avem noi o dorinţă, suntem neapărat curioşi, ci trebuie să facem, instituţiile trebuie să facă lucruri”, a conchis el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.