Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat faptul că preşedintele Klaus Iohannis a amânat mult convocarea şedinţei Consiliului Superior de Apărare a Ţării (CSAT) pentru avizarea proiectului de rectificare bugetară, spunând că Iohannis a vrut “să se mai piardă nişte acţiuni, să se mai cheltuie nişte bani” şi cere desecretizarea stenogramelor din ultima şedinţă Consiliului, afirmând că discuţiile sunt importante pentru public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După ce a fost solicitat (avizul CSAT privind rectificarea bugetară - n.r.), hai să discutăm în CSAT despre fiecare buget al acestor instituţii care ţin de CSAT. Nu putea să o pună a doua zi (şedinţa -n.r.), a treia zi de când a primit solicitare, a pus pe 4 septembrie. L-a interesat să depăşească august, să intrăm în luna septembrie, doar-doar se mai pierd nişte acţiuni sau doar-doar se mai cheltuie nişte bani din anumite zone. Pe 4 septembrie, când te întâlneşti în CSAT, fiecare spune un punct de vedere, stai acolo până când găseşti o soluţie să dai un aviz favorabil sau nefavorabil. Se ştie, s-a ridicat de la masă, a suspendat şedinţa, la revedere. Ce preşedinte, om de stat ar trebuie ar fie, face orice să blocheze Guvernul. S-a purtat discuţie cu fiecare din această instituţie şi pe urmă s-a ajuns la o valoare acceptată de ambele părţi”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liviu Dragnea a cerut desecretizarea stenogramelor din ultima şedinţă CSAT, discuţiile fiind importante pentru public.

“Aş vrea să se declasifice stenograma discuţiei din ultimul CSAT. Ar fi important să vadă publicul ce şi cum s-a discutat acolo şi este foarte important. Cred că nu (o va desecretiza – n.r.)”, a continuat liderul PSD.

Întrebat de ce a chemat-o preşedintele Klaus Iohannis pe Viorica Dăncilă la consultări când ştia că va face o vizită în Spania, preşedintele PSD a spus că şeful statului ştie tot ce fac, iar Guvernul, “din prea multă dorinţă de colaborare”, a solicitat avizul CSAT privind rectificarea bugetară

“Iohannis ştie tot ce facem fiecare dintre noi. Primeşte informări permanent, unde mergem, unde urmează să mergem, cu cine urmează să ne întâlnim, ce vorbim, ce am vorbit, Să fim serioşi. Eu cred că Guvernul, din prea multă dorinţă de colaborare, a solicitat acest aviz. În legea CSAT, care conţine nişte atribuţii exagerate, pentru că îl transformă într-un supraguvern, se spune că proiectele de buget ale instituţiilor din sistemul de siguranţă naţională trebuie avizate în CSAT. Păi de aici s-a mers de la ideea că CSAT trebuie să avizeze tot bugetul. E ca şi cum Parlamentul ar trebui să stea până când CSAT spune bugetul acesta este bun sau nu, ori aşa ceva este o aberaţie, nici nu scrie în lege”, a spus Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.