Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat joi, în cadrul plenului reunit la care participă şi preşedintele CE, Jean Claude Juncker, că scopul Uniunii Europene este de a reduce decalajele şi de a diminua diferenţele, astfel încât, în viitor, Uniunea să meargă cu acelaşi ritm sau intensitate, fiind esenţial ca nimeni să nu fie lăsat în urmă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a vorbit despre necesitatea de a crea o forţă economică mai puternică, pregătită să facă faţă provocărilor pe plan mondial. S-a vorbit de o unificare a statelor membre pe cale democratică, despre reducerea decalajelor dintre state pentru a genera prosperitate pentru toţi cetăţenii europeni. Acestea au fost obiectivele stabilite atunci de părinţii Uniunii. Aceste motive sunt la fel de actuale şi azi, se regăsesc şi în Declaraţia de la Roma din 25 martie 2017, semnată şi asumată de toate statele membre”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că „în primul paragraf al Declaraţiei se vorbeşte despre o Uniune unică, o comunitate a păcii, a democraţiei, a libertăţii, a drepturilor omului şi a statului de drept, o forţă economică majoră”.

"Aşa trebuie să fie UE, aceasta este descrierea pe care trebuie să o avem în vedere când se vor decide schimbările care trebuie făcute în funcţionarea Uniunii”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat joi, în cadrul plenului reunit la care participă şi preşedintele CE, Jean Claude Juncker, că scopul Uniunii Europene este de a reduce decalajele şi de a diminua diferenţele, astfel încât, în viitor, Uniunea să meargă cu acelaşi ritm sau intensitate, fiind esenţial ca nimeni să nu fie lăsat în urmă.

Liviu Dragnea a ţinut să precizeze faptul că „în cuprinsul Declaraţiei de la Roma se  mai vorbeşte şi despre ritmuri şi intensităţi diferite”.

"Eu îmi fac datoria, stimate domnule preşedinte, să vă spun că această expesie a fost comentată pe larg în România, cu multă emoţie şi uneori chiar cu multă îngrijorare. Eu cred că scopul Uniunii, aşa cum a fost văzut şi de părinţii Uniunii care au pus bazele acestei construcţii supranaţionale, este de a reduce decalajale, de a diminua diferenţele, astfel încât într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, Uniunea să meargă cu acelaşi ritm şi intensitate. Prin ritmuri diferite înţeleg că cei care sunt în urmă trebuie ajutaţi să meargă într-un ritm mai alert. E esenţial ca nimeni să nu fie lăsat în urmă”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Liviu Dragnea i-a transmis lui Jean Claude Juncker că va găsi în el şi în Parlamentul României un prieten puternic şi statornic. 
 
"Vreau să spun de la început faptul că, în opinia mea, este primul oficial european care în Parlamentul României vorbeşte cu respect despre români şi despre România. Pentru asta, în mine şi în Parlamentul României, domnule preşedinte, veţi avea un prieten puternic şi statornic”, a spus Dragnea. 
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că „UE trece prin transformări de negândit până acum”. 
 
"Viitorul e renegociat, structurile, instituţiile încep să fie reaşezate, este un moment de răscruce, de schimbare profundă, iar orice situaţie de acest gen provoacă mereu două tipuri de efect. Pe de o parte e o teamă firească, pentru că o schimbare înseamnă altceva decât lucrurile cu care suntem obişnuiţi”, a completat el. 
 
Liviu Dragnea a mai afirmat că, pe de altă parte, „este o schimbare de o asemenea magnitudine care poate reprezenta o oportunitate extraordinară”. 
 
"Eu cred că, în faţa acestui moment, Uniunea Europeană are şansa de a se relansa, de a deveni mai puternică, mai aproape de cetăţenii Europei, de a se debarasa de mecanismele ineficiente şi de a accentua aspectele care s-au dovedit de succes (...). Trebuie să ne raportăm la motivele care au stat la baza construcţiei Uniunii”, a completat preşedintele PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.