Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că PSD şi ALDE nu vor avea niciun fel de colaborare la alegerile locale din această vară, la nivelul Capitalei, pentru că cele două partide au ”electorate puţin diferite”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu ALDE a fost o analiză reciprocă, pe care le-am făcut şi noi şi dumnealor din care au reieşit că şi pentru PSD, şi pentru ALDE, din punct de vedere electoral, este mult mai bine să se meargă separat. Vorbim de electorale puţin diferite”, a declarat Dragnea.

Liderul PSD a precizat că cel mai probabil ALDE îşi va desemna candidat pentru Primăria Generală, în timp ce UNPR o va susţine pe Gabriela Firea, candidatul social-democraţilor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”UNPR nu doreşte să îşi pună candidat la Primăria Capitalei, va merge cu listă separată doar la Consiliul General. ALDE urmează să se hotărască, probabil că vor pune candidat (…) În Parlament colaborarea va fi la fel de bună”, a mai spus Dragnea. 

Candidaţii susţinuţi de PSD la alegerile locale în Bucureşti sunt Gabriela Firea pentru Primăria Generală, iar la sectoare Dan Tudorache, Neculai Onţanu, Robert Negoiţă, Daniel Băluţă, Daniel Florea şi Gabriel Mutu, social-democraţii şi ALDE neajungând la un acord privind candidaturi comune.

Gabriela Firea este preşedinte al PSD Bucureşti şi senator. 

Dan Tudorache este deputat şi liderul PSD sector 1.

Neculai Onţanu a preluat recent funcţia de preşedinte interimar al UNPR şi este primar al sectorului 2.

Robert Negoiţă este primarul în funcţie al sectorului 3.

Daniel Băluţă a devenit primar interimar al sectorului 4, după demisia lui Cristian Popescu Piedone.

Daniel Florea este deputat şi a fost numit recent lider al organizaţiei PSD sector 5.

Gabriel Mutu, care va candida la sectorul 6, este senator.

Candidaturile acestora au fost aprobate în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, care s-a desfăşurat vineri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.