Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că PSD nu va face campanie pentru referendumul privind definirea familiei, ci acţiuni de informare, ca să îi ajute pe oameni să înţeleagă ce se propune prin această revizuire a Constituţiei, având în vedere întrebarea de pe buletinul de vot este ”destul de neclară”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este important pentru noi ca partid social-democrat să organizăm acţiuni de informare a populaţiei cu privire la referendum şi i-am rugat să se implice în această acţiune. (...) Doamna prim-ministru a spus (la Bruxelles - n.r.) foarte clar exact ce am discutat în BPN, şi anume că asta va face PSD: acţiuni de informare a populaţiei, ceea ce este corect”, a susţinut Dragnea.

Întrebat dacă PSD nu va face o campanie pentru referendum, el a replicat: ”Nu, acţiuni de informare”.

În legătură cu această campanie de informare, Liviu Dragnea a precizat: ”Să informăm populaţia cu privire la prevederile din legea care a fost adoptată în Senat, adică ce se intenţionează prin modificarea Constituţiei, pentru că sunt oameni care nu au înţeles. Întrebarea care este pusă pe buletinul de vot este destul de neclară şi trebuie să-i ajutăm pe oameni să voteze în cunoştinţă de cauză. (...) Vrem să-i ajutăm pe români că înţeleagă care este sensul acestui demers”.

Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 şi 21.00. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu „da“ sau „nu“ va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?“.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.