Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că prevederile din Codul administrativ, pus în dezbatere de Ministerul Dezvoltării, privind condiţiile de eligibilitate ca membru al Guvernului, nu se referă la ei, iar el nu se "califică" la capitolul "reabilitare".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu se referă la mine. (...) Dacă vafi aprobat acest proiect, care va ajunge probabil în Parlament prin toamnă, nu se referă la mine. Nu am niciun fel de reabilitare, deci nu pot să mă calific pentru asta", a spus el.

Dragnea a precizat că prima variantă a acestui Cod a fost pusă pe site de Guvernul Cioloş, astfel încât nu este o măsură a actualei coaliţii.

Codul Administrativ reuneşte 20 de acte normative în vederea clarificării prevederilor, asigurării aplicării lor unitare şi neinterpretabile, precum şi eliminării contradicţiilor, redundanţelor şi situaţiilor de vid legislativ, potrivit Guvernului.

Proiectul de lege se află încă în consultare publică şi în avizare interministerială, instituţiile interesate putând în continuare să formuleze propuneri şi observaţii.

Textul depus de Guvernul Tudose în consultare publică, din luna iulie, preia din prevederile proiectului elaborat de Ministerul Dezvoltării, pe vremea când acesta era condus de Vasile Dîncu, inclusiv în ceea ce priveşte Legea 90, însă nu este preluat integral.

Un proiect de lege pregătit de Guvernul Tudose va abroga Legea 90/2001, care interzice unei persoane condamnate penal să fie membru al Guvernului, actualul Cabinet urmând ca printr-un alt act să excepteze de la această interdicţie persoanele care s-au reabilitat, a scris, miercuri, Profit.ro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.