Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara, la Antena 3, că nu este „reclamagiu de profesie”, dar ia calcul să depună, în câteva zile, o plângere penală împotriva lui Gabriel Liiceanu, care a afirmat, în cadrul unei dezbateri din Comisia LIBE a Parlamentului European, că liderul social-democraţilor ar fi spus că doreşte demiterea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat în cât timp va depune plângerea penală, preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că "în câteva zile".

"Eu am foarte mari rezerve să fac plângeri mari penale. I-am făcut până acum domnului procuror Papici şi domnului Marian, jurnalist celebru, care instiga la violenţă nişte oameni împotriva mea. Eu nu sunt reclamagiu de profesie, de asta spun: mă gândesc foarte serios. Poate omul a citit un text livrat de cineva", a precizat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că au fost "10 ani de dictatură în România a lui Traian Băsescu, în care toate instituţiile statului au fost penetrate de băsism şi de neconstituţionalitate".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a trimis, miercuri, o scrisoare preşedintelui Comisiei LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes, în care l-a informat că o afirmaţie a lui Gabriel Liiceanu din cadrul dezbaterii pe care a organizat-o potrivit căreia şeful PSD ar fi spus că doreşte demiterea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este „falsă în totalitate” şi nu reflectă „în niciun fel” realitatea din România.

„Vă scriu în legătură cu dezbaterea pe care aţi găzduit-o recent, în data de 22 martie 2017, în cadrul Comisiei de Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European, cu privire la democraţia şi sistemul de justiţie din România. Mă văd nevoit să vă adresez această scrisoare întrucât unul dintre invitaţii la dezbatere, domnul Gabriel Liiceanu, a făcut în discursul său următoarea afirmaţie la adresa mea: „Iată declaraţia explicită a şefului PSD, rostită la un post de televiziune săptămâna trecută: «Trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului şef al DNA, pe demiterea doamnei Kovesi»”. Vă supun atenţiei faptul că această afirmaţie a domnului Gabriel Liiceanu este falsă în totalitate şi nu reflectă în niciun fel realitatea din România. Nu am rostit niciodată această declaraţie şi nici nu am făcut vreo altă afirmaţie în sensul sugerat de domnul Liiceanu”, şi-a început scrisoarea liderul PSD.

El a mai spus că, în toate declaraţiile publice pe care le-a avut pe acest subiect „nu a făcut nici măcar o sugestie din care să reiasă că doamna procuror şef ar trebui demisă de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)”.

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European a organizat miercuri o dezbatere pe tema democraţiei şi justiţiei din România, în urma scandalului generat de OUG 13. Parlamentarii de la Bruxelles vor să audă direct de la cei implicaţi cum s-au derulat evenimentele din ţara noastră în contextul respectivului act normativ. Printre vorbitori se numără ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, filosoful Gabriel Liiceanu şi jurnaliştii Liviu Avram de la Adevărul şi Attila Biro de la Rise Project. De asemenea, aproximativ 20 de reprezentanţi ai protestatarilor din marile oraşe ale României sunt prezenţi la dezbaterile din comisia LIBE a Parlamentului European pe tema democraţiei şi justiţiei din ţara noastră.

Filosoful Gabriel Liiceanu a declarat, miercuri, în cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European că guvernarea actuală a început cu un ”atac penal” la adresa Justiţiei din România şi a spus că "ţinta numărul unu" sunt Parchetul General şi DNA.

”Iată declaraţia explicită a şefului PSD rotită la un post de televiziune săptămâna trecută: «Trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului şef al DNA, pe demiterea doamnei Kovesi»”, a afirmat între altele Liiceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.