Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, la Parlament, că nu ştie dacă este nevoie de o anchetă a SRI în privinţa implicării multinaţionalelor în protestele antiguvernamentale, deoarece sunt şi companii româneşti care au făcut acest lucru, fiind un drept al acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Asta nu e o decizie nici a mea, nici a dumnealui (Adrian Ţuţuianu - n.r.), n-a vorbit cred ca preşedinte al comisiei de control SRI. Mă rog, nu ştiu, au venit tot felul de informaţii, probabil că aceste declaraţii au fost făcute după ce au fost văzuţi în piaţă preşedinţi ai unor bănci sau ai unor companii multinaţionale, firme străine care protestau. Nu ştiu dacă e nevoie de aşa ceva (ancheta – n.r.) pentru că, până la urmă, sunt şi companii româneşti, mai mici sau mai mari care au făcut acest lucru. Până la urmă, este dreptul lor”, a afirmat Liviu Dragnea.

Şeful comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a declarat luni că va cere Serviciului Român de Informaţii (SRI) răspunsuri cu privire la suspiciunile sale că multinaţionalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din România, explicând că acest lucru ar încălca legea securităţii naţionale.

”Îmi pun o întrebare pentru că, de exemplu, un ziar din Prahova a spus că salariaţii de la o firmă cu capital străin au fost forţaţi să iasă la miting. Lucrul ăsta e nelegal. Chiar nu vreţi să înţelegi ce spun eu? Vorbesc de lucruri nelegale. Nu aduc acuze nimănui, dar cred că instituţiile abilitate ale statului trebuie să ne dea un răspuns (…) Ăsta e un răspuns pe care îl va da SRI. Nu îl dau eu”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Senatorul PSD a explicat că există o lege care interzice firmelor străine cu capital străin să îşi folosească banii în alte scopuri decât cele proprii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.