Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, că nu se pune problema eliminării venitului minim garantat, dar cei care primesc acest ajutor social trebuie să presteze o muncă, deoarece el nu susţine „pomenile”. Liderul social-democraţilor a ţinut să precizeze că pachetul de comunicare de la Guvern nu a fost în regulă, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan fiind „dezastru la comunicare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am vorbit ieri după-amiază cu domnul Călin Popescu Tăriceanu, nu a vrut să spună lucrul acesta (că nu susţine scăderea cotei la 10% - n.r.). Ne vom întâlni săptămâna viitoare cu mai mulţi colegi de la ALDE, mai mulţi colegi din PSD şi membri ai Guvernului, ca să facem un pachet de comunicare coerent. Unde are dreptate domnul Tăriceanu şi spune ceea ce am spus şi eu, pachetul de comunicare de la Guvern nu a fost făcut în regulă. Chiar dacă domnul Viorel Ştefan este un ministru bun şi chiar este bun, din punctul meu de vedere este dezastru la comunicare, dar aici poate să mai lucreze”, a afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă susţine propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu care a cerut eliminarea venitului minim garantat, liderul PSD a spus: „Nu a cerut eliminarea, a zis să vedem cum facem ca acei oameni care primesc acel ajutor social să şi presteze totuşi, cei care pot să muncească”.

„Nu-i vorba despre a susţine cota de 16% sau 10%. Este vorba să agreăm ceea ce am agreat în programul de guvernare, cu el am câştigat alegerile şi l-am votat în Parlament şi să stabilim când implementăm şi în ce calendar implementăm acele măsuri care au fost votate”, a completat preşedintele PSD.

De asemenea, întrebat dacă este de acord să discute eliminarea venitului minim garantat, Liviu Dragnea a răspuns negativ.

„Nu se pune problema să eliminăm venitul minim garantat. Noi nu susţinem aşa ceva. În schimb, categoric că oricine este apt de muncă trebuie să presteze pentru acei bani, pentru că nici eu nu susţin pomenile, ca să fiu mai brutal”, a conchis liderul PSD. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.