Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara că nu va mai face greşelile pe care le-a făcut cu actualul Guvern şi a precizat că ceea ce unii numesc criză politică se poate închide mâine dacă preşedintele Iohannis face consultări cu partidele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”N-o să mai facem greşelile pe care le-am făcut când s-a format actualul Guvern”, a declarat Liviu Dragnea întrebat ce garanţii are că următorul guvern nu va eşua.

Liderul PSD a mai spus că o evaluare nu poate crea o criză politică, ci responsabili de crearea unei crize sunt cei care nu înţeleg că nu mai sunt susţinuţi politic şi că subiectul se poate încheia dacă sunt organizate consultări la Cotroceni.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”O evaluare nu poate crea o criză politică. O evaluare este un act obligatoriu şi un act responsabil. Faptul că această evaluare a generat foarte multă teamă într-o anumită parte nu este problema noastră. O criză politică poate apare dacă cei care au fost numiţi politic nu înţeleg că tot politic nu mai sunt susţinuţi. Din punctul nostru de vedere mâine se poate închide acest subiect, dacă vor fi consultări la Cotroceni”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat în ce măsură îşi asumă răspunderea pentru eşecul guvernului Grindeanu, aşa cum a promis la învestirea acestuia, Dragnea a spus că şi-a asumat deja răspunderea prin evaluarea pe care a făcut-o Executivului.

”Răspunderea pentru acest guvern a fost exact decizia de a face această evaluare. Atunci când nominalizezi, atunci când susţii împreună cu tot partidul şi cu o coaliţie un guvern pleci de la ideea că acei oameni sunt oameni responsabili şi care au capacitate şi putere de muncă să pună în practică un program de guvernare. Asta a fost o acţiune preventivă. Am preferat să facem această evaluare astăzi când încă se pot recupera toate întârzierile. Dacă o făceam peste trei sau patru luni putea să fie prea târziu pentru România. Este foarte simplu”, a susţinut liderul PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.