Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a spus, luni, jurnaliştilor, că nu crede că legile justiţiei ar trebui comparate cu un porc, referindu-se la afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis care a spus că majoritatea parlamentară s-a grăbit să îngraşe porcul în ajun cu legile justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu cred că legile justiţiei ar trebui să fie comparate cu un porc”, a afirmat Dragnea, fără a face alte comentarii.

Liderul PSD a mai declarat însă că social-democraţii au un program consistent de legiferare pentru acest an.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat, vineri, la CSM, speranţa şi încrederea că judecătorii Curţii Constituţionale (CCR) se vor apleca cu timp, cu mult profesionalism şi cu multă obiectivitatea asupra aspectelor contestate în legile justiţiei, despre care a spus că au fost adoptate fără transparenţă, printr-o procedură neclară, ad-hoc, cu ”pumnul în gura opoziţiei” şi sub presiunea timpului.

Iohannis a menţionat că CSM a dat mai multe avize negative acestor modificări, au emis avertismente şi partenerii României din UE, din Consiliul Europei, atrăgând atenţia că este necesară mai multă dezbatere şi transparenţă.

”Cu toate acestea, acea supercomisie specială a mers mai departe printr-o procedură proaspăt inventată, o procedură parlamentară pe care în această formă nu am mai văzut-o niciodată, cu pumnul în gura opoziţiei, cu lucrat noaptea. De ce s-or fi grăbit să îngraşe porcul în ajun, nu înţeleg. Au ieşit trei legi contestate nu doar de opoziţie, ci şi de ICCJ. Eu regret, ca preşedinte, că s-a ajuns în România că legile justiţiei se discută în proceduri neclare, ad-hoc, cu nerespectarea unor cutume în procedura parlamentară şi în final aprobate în mare viteză şi ajunse toate să fie contestate la CCR”, a subliniat preşedintele.
 
Preşedintele Iohannis a menţionat că astăzi nu va spune mai multe despre conţinutul acestor legi, pentru că aşteaptă să se pronunţe Curtea Constituţională, precizând că se va referi la conţinutul acestora, atunci când vor ajunge la el şi când există opţiunile de promulgare, de contestare la CCR sau de retrimitere la Parlament.
 
”În ansamblu însă am şi acum speranţa că aceste legi vor fi îmbunătăţite. Am speranţa şi încrederea că la CCR judecătorii se vor aplica cu timp, cu mult profesionalism şi cu multă obiectivitate asupra aspectelor contestate, iar dacă anumite chestiuni necesită clarificare, cred că şi Parlamentul va avea puterea să recunoască netransparenţa şi să facă modificările”, a mai spus şeful statului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.