Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a respins ideea adoptării rapide a Legii salarizării unitare în sistemul bugetar, afirmând că o asemenea lege nu poate fi votată fără o dezbatere amplă şi că guvernul Cioloş a refuzat să lucreze pe proiectul primit de la guvernul precedent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mergem şi votăm de mâine, ca să fim siguri, şi ne vine după aia legea”, a comentat ironic Liviu Dragnea disponibilitatea arătată de Alina Gorghiu ca parlamentarii PNL să vină în sesiune extraordinară pentru a vota nou Lege a salarizării în sectorul public.

Preşedintele PSD a afirmat că un asemenea proiect nu poate fi adoptat în grabă, fără o amplă dezbatere publică. ”Ni se cere să lăsăm orgoliile şi să venim să votăm o lege într-o zi fără niciun fel de dezbatere (...) Se reaşează tot sistemul public din România, cum să votezi o asemenea lege în două zile? Eu ştiu ce s-a întâmplat: cei de la PNL l-au presat pe Dacian Cioloş, Cioloş l-a presat pe Dragoş Pâslaru, eu ştiu din interior: «Dom’le, ieşi cu ceva ca să reparăm puţin prostia pe care am făcut-o să atacăm la Curte legea cu cele 15% creşteri»”, a declarat Dragnea.

Social-democratul l-a acuzat pe primul-ministru de faptul că nu şi-a respectat angajamentul făcut la începutul mandatului de a promova Legea salarizării pe baza proiectului lăsat de către guvernul Ponta. ”Am discutat despre legea salarizării şi i-am spus că este un proiect de lege lăsat acolo, îl pot completa, dar să vină cu el până în primăvară în Parlament ca să poată intra în vigoare de la 1 iulie 2016. Aduceţi-vă aminte că se angajase la asta şi acolo stabiliseră ca termen ca în martie 2016 să vină cu această lege în Parlament. N-au venit cu asta, acum este o acţiune pur electorală, au atacat la Curtea Constituţională legea de mărire cu 15% având ca principal argument că nu se poate opera o mărire de salarii cu şase luni înainte de terminarea mandatului unui Guvern şi vin acum să propună o lege cu trei zile înainte de alegeri”, a spus Dragnea.

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, luni, la B1, că este dispusă să vină în campania electorală la Parlament, pentru o sesiune extraordinară, în care să se dezbată legea salarizării unitare pentru ca aceasta să se aplice începând cu 1 ianuarie 2017, şi a făcut apel la cei de la PSD să treacă peste orgolii, pentru a se adopta această lege.

”Opţiunea noastră fermă este ca această lege să se poată aplica de la 1 ianuarie 2017. Ca să se realizeze acest calendar strâns, dar nu din vina noastră, cred că ar fi sănătos ca preţ de două-trei zile să uităm de campania electorală. Eu, una, mă angajez să vin în sesiune extraordinară şi să susţin o lege benefică pentru toată lumea”, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a adăugat că nu ar fi rău ca o sesiune extraordinară să fie convocată în perioada următoare. ”Dacă PSD reuşeşte să depăşească orgoliul, că nu are paternitatea proiectului de lege, deşi a tot promis-o, eu am toată disponibilitatea de a dezbate lege în Parlament şi să o facem să devină realitate de la 1 ianuarie 2017”,, a spus preşedintele PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.