Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că există o preocupare la nivelul partidelor referitoare la acuzaţia legată de capital electoral, după ce mai mulţi politicieni au fost anchetaţi de DNA pentru finanţarea campaniilor electorale, motiv pentru care propune realizarea unui ghid pentru candidaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Există o preocupare, cred că nu numai în PSD, despre acuzaţia legată de capital electoral şi cred că în perioada următoare, cel puţin noi în partid, o să ne uităm cu atenţie pe legislaţie şi să încercăm să vedem dacă se poate face un ghid pentru candidaţii noştri, să vedem ce pot face şi ce nu pot face pentru ca peste ani cineva să nu-i mai ia la întrebări pentru lucruri pe care ei le-au crezut legale şi fireşti”, a spus Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul central al PSD.

El a precizat că săptămâna viitoare parlamentarii jurişti ai PSD vor începe o serie de discuţii, inclusiv cu instituţii, pentru a stabili dacă e nevoie de o clarificare legislativă în acest sens.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cred că trebuie să facem ceva mult mai important şi mai aşezat. Am discutat astăzi ca săptămâna viitoare, împreună cu colegii din Parlament care au pregătire juridică şi care pot genera o discuţie şi cu alte instituţii, să vedem dacă este o nevoie de o clarificare legislativă, pentru că foarte mulţi colegi primari spun: 'domnule, am vrea să ştim ce se poate face sau dacă legislaţia e clară şi nu ne dăm noi seama'. Măcar nişte colegi de-ai noştri să o analizeze foarte bine şi să o transforme în acel ghid şi să-i spună candidatului ce nu trebuie să facă - nu mai trebuie să discutăm despre faptul că nu trebuie să ia mită sau nu trebuie să bani sau nu trebuie să fure - dar sunt interpretări la care niciun candidat până acum nu s-a gândit. Dacă nu o problemă de legislaţie, măcar să stabilim un set de acţiuni care să nu se facă niciodată pentru a încerca să eliminăm genul ăsta de subiecte”, a conchis Dragnea.

Printre acuzaţiile pe care DNA i le aduce primarului din Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, arestată la domiciliu începând de joi, se numără şi faptul că ”edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.