Preşedinele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că aşteaptă cât mai repede ca Ministerul de Externe să trimită propunerea de ambasador al României în Israel, afirmând că premierul şi coaliţia de guvernare vor avea şi ei un cuvânt de spus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu şi primul ministru aşteptăm de la MAE cât mai repede propunerea de ambasador în Statul Israel. Este mai mult de un an de când România nu are ambasador în Israel şi nu este în regulă absolut deloc”, spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă Andreea Păstârnac, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă, ar fi susţinută, Dragnea a răspuns: „Ministrul de Externe trebuie să facă propunerea. Şi premierul va avea un punct de vedere, noi, în coaliţie, vom avea un punct de vedere. Propunere care trebuie să meargă la preşedinte. Dar orice propunere de ambasador se semnează de către preşedinte şi se contrasemnează de primul ministru. Ca să existe aceste propuneri, trebuie să plece propunerea”.

”Astăzi (luni - n.r.) o să vorbesc cu domnul Tăriceanu. În aceastîă perioadă nu am discutat despre acest subiect (evaluarea Guvernului de către coaliţia PSD şi ALDE - n.r.). O să discutăm să vedem când facem o coaliţie în perioada următoare, coaliţie la care eu aştept să primim de la Ministerul de Externe o analiză din care să înţelegem şi noi şi primul ministru ce avantaje a adus statului român fiecare şef de misiune diplomatică sau ataşat comercial. O politică externă care nu poate fi măsurabilă prin efectele pozitive pe care le aduce statului român sau prin dimensiunea economică pe care trebuie să o abordăm cu foarte multă atenţie şi determinare nu este o politică eficientă", a mai declarat liderul PSD.

Dragnea i-a transmis ministrului de Externe, şi sâmbătă, în discursul susţinut la Congres, solicitarea de a face cât mai repede propunerea pentru ambasador în Israel.

România nu mai are ambasador în Israel de mai bine de un an, când Andreea Păstârnac a fost numită pe un post de ministru în Cabinetul Grindeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.