Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la finalul votului de încredere acordat de Parlament pentru Guvernul Dăncilă, că are încredere în ministrul Educaţiei, Valetin Pop, că va face ce a făcut şi în posturile pe care le-a ocupat până acum, iar susţinerea pe care o are din partea mai multor recotir din ţară este un lucru important pentru el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu m-am uitat cu foarte mare atenţie pe CV-ul său. Eu am făcut Institutul Politehnic Bucureşti. Domnul profesor a făcut Facultatea de Electronică. Nu oricine putea să facă Facultatea de Politehnică în acea perioadă, este o facultate care îţi ajută şi modul de gândire şi raţionamentul, te ajută foarte mult în a organiza lucrurile. Am încredere în acest om că va face la Ministerul Educaţiei ce a făcut în posturile pe care le-a ocupat, inclusiv ca rector la Universitate şi am văzut, de asemenea, o susţinere foarte mare din partea aproape a tuturor rectorilor, ceea ce pentru mine este important”, a declarat Liviu Dragnea.

Valentin Popa, noul ministru al educaţiei, a recunoscut, luni, în faţa parlamentarilor din comisia de specialitate, că a făcut de-a lungul timpului mai multe greşeli gramaticale în discursurile sale, dar a susţinut că s-a întâmplat din cauza emoţiilor. El s-a plâns însă că a fost nedreptăţit atunci când a fost ironizat că a folosit cuvântul "pamblică”, spunând că este un regionalism din zona Moldovei, pe care îl foloseşte de când se ştie.

"Am remarcat la începutul şedinţei şi în discuţiile publice că am fost foarte, foarte batjocorit pentru că am folosit cuvântul pamblică. E posibil ca cea mai mare parte a bucureştenilor să nu cunoască faptul că mai mult de 50% din comunităţile din Moldova folosesc cuvântul pamblică. Am folosit cuvântul pamblică întotdeauna, toată viaţa mea, este un cuvânt din dicţionar, un regionalism”, a susţinut noul ministru al Educaţiei.

O înregistrare video în care Valentin Popa, propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, face numeroase greşeli de limbă a apărut în mediul online la câteva ore de la anunţul privind includerea sa în Guvernului Dăncilă. Rectorul Universităţii "Ştefan cel Mare” din Suceava vorbeşte despre ”pamblică” şi face numeroase dezacorduri.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.