Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marţi, referitor la numirea fostului prefect de Teleorman, Carmen Dan la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, că a dorit să propună o persoană în care are foarte mare încredere din punct de vedere al corectitudinii, aceasta fiind “o femeie cinstită”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am vrut să propun pe cineva în care eu am foarte mare încredere din punct de vedere al corectitudinii. Este o femeie cinstită. Are foarte multă experienţă în administraţie. Ca prefect a gestionat foarte bine chestiunile legate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, confruntându-se cu câteva situaţii tensionate şi cred că la Ministerul de Interne se poate conduce şi cu suflet şi cu fermitate. Cred că doamna Carmen Dan va fi un ministru foarte bun. Este o noutate că e femeie, dar bănuiesc că nu e problemă de gen”, a precizat Liviu Dragnea fiind întrebat ce a stat la baza alegerii pentru conducerea MAI.

Preşedintele PSD a mai spus că are încredere “atât în fermitatea ei, cât şi în capacitatea de a aduce sănătate în acel minister”. “Din păcate, la MAI în utlimii ani au fost foarte multe frământări (…) Cred că acolo ar trebui adusă normalitate şi pusă rânduială, nu cu patimă, nu cu brutalitate. Cu echilibru şi foarte multă fermitate”, a conchis Liviu Dragnea. 

Carmen Daniela Dan, propusă de PSD pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, a devenit senator la alegerile din decembrie 2016 şi a fost votată preşedinte al Comisiei Juridice din Senat, Ea a fost, din 2014, prefect al judeţului Teleorman. Şi-a obţinut licenţa în drept la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, după ce a absolvit Facultatea de drept a Universităţii Ecologice Bucureşti. Deţine o jumătate dintr-un apartament şi două maşini şi are datorii de 100.000 de lei.

La alegerile din 11 decembrie 2016, Carmen Daniela Dan a fost aleasă senator de Teleorman, ulterior fiind votată preşedinte al Comisiei Juridice din Senat. În perioada 15 iunie 2012 - 13 martie 2014, ea a fost subprefect al judeţului Teleorman, devenind ulterior prefect.

Din decembrie 2010 până în iunie 2012 a fost director executiv la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman din cadrul Consiliului Judeţean, iar din iulie 2002 până în decembrie 2010, Carmen Daniela Dan a fost consilier juridic  la Serviciului Juridic şi Contencios din acelaşi Consiliu Judeţean.

Din noiembrie 2001 până în iulie 2002, a deţinut funcţia de "teller front office" la Raiffeisen - Agenţia Videle, iar din iulie 1996 până în noiembrie 2001, a fost referent la Banca Agricolă, Agenţia Videle.

Între septembrie 1990 şi iulie 1996, propunerea PSD pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost  secretară la Şcoala generală nr. 3 Videle, iar în perioada martie - septembrie 1990, a fost secretară la Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.