Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, referitor la incompatibilitatea Adrianei Petcu, propusă la conducerea Ministerului Apelor şi Pădurilor, că aceasta tocmai a câştigat în justiţie acest proces, fiind un subiect închis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Poate e un amănunt neimportant, dar, totuşi dacă este o hotărâre definitivă şi irevocabilă, cred că este un subiect închis", a precizat Liviu Dragnea, întrebat despre incompatibilitatea Adrianei Petcu.

Chestionat în continuare ce a stat la baza numirii Andreei Păstârnac la conducerea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în condiţiile în care a fost implicată în trecut într-un scandal legat de tragedia din Colectiv, liderul social-democraţilor a spus că aceasta este foarte apreciată în Israel, unde a fost ambasador.

"Eu am fost în Israel şi am avut multe discuţii cu comunitatea de românilor din Israel, vreau să vă spun că doamna ambasador este foarte apreciată. Asta am văzut-o eu, este apreciată şi în mediul diplomatic şi în comunitatea de acolo. De asemenea, cred că e important, e apreciată de către premierul Israelului şi de către guvernul israelian", a afirmat Liviu Dragnea, întrebat cum comentează faptul că Andreea Păstârnac a fost implicată în trecut într-un scandal legat de tragedia din Colectiv. 

Adriana Petcu, propusă ministru al Apelor şi Pădurilor, este director al Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa de şase ani, iar în 2014 Agenţia Naţională de Integritate a declarat-o incompatibilă cu funcţia pentru că a fost project officer într-un proiect european din care a obţinut 27.086 de lei.

Adriana Petcu a devenit director al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Buzău-Ialomiţa, în data de 1 martie 2010 şi este încă în funcţie.

În 8 decembrie 2014, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a transmis că Adriana Petcu este în incompatibilitate cu funcţia.

”În exerciţiul funcţiei de director, PETCU ADRIANA a semnat o adresă transmisă Administraţiei Naţionale «Apele Române» (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa în componenţa grupului de lucru al Proiectului «SIGMA FOR WATER - Identificarea problemelor şi măsurilor necesare în vederea analizei posibilităţii de refacere a zonei umede la confluenţa râului Călmăţui cu fluviul Dunărea», în baza căreia persoana evaluată a fost încadrată în funcţia de project officer în cadrul proiectului. Pe perioada de implementare a proiectului, PETCU ADRIANA a obţinut venituri în sumă 27.086 Lei”, se arată în comunicatul ANI de la acea dată.

Andreea Păstârnac, propusă ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, este ambasador al României în Israel. În vârstă de 49 de ani, ea activează în MAE din anul 1993 şi a mai ambasador în Cipru, iar între 1996 şi 2001 a fost profesor invitat la Universitatea Tel Aviv. În noiembrie 2015, ea a fost acuzată de membri ai comunităţii româneşti din Israel că nu s-a implicat în sprijinul însoţitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv.

Andreea Păstârnac s-a născut în 24 septembrie 1967 la Braşov şi este căsătorită.

În 1990, a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti, iar apoi a urmat cursuri de masterat, în domeniile: limba şi literatura ebraică şi relaţii internaţionale (Orientul Apropiat) la Universitatea Ebraică din Ierusalim şi un curs de perfecţionare în domeniul relaţiilor externe la Academia Diplomatică din Ministerul Afacerilor Externe din România şi un curs de perfecţionare în domeniul problematicii Orientului Mijlociu la Ministerul Afacerilor Externe din Israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.