Liviu Dragnea a afirmat, luni, că guvernatorul Deltei Dunării, Grigore Baboianu ”vorbeşte ca să se afle în treabă”, preşedintele PSD întrebându-se dacă motivele nervozităţii lui Barboianu nu ar sunt legate de faptul că ”l-a păcălit cineva că va fi schimbat”. Baboianu l-a acuzat pe liderul PSD că s-a lăudat cu ştiucile capturate în loc să promoveze pescuitul sportiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu ştiu cine este acest personaj, nu ştiu cum se numeşte, n-am auzit de el, sincer”, a declarat Liviu Dragnea.

El a afirmat că afirmaţiile lui Grigore Baboianu nu se justifică întrucât ştiucile prinse au fost eliberate.

”Nu orice ştiucă pe care o prinzi trebuie să o pupi. Eventual, se zice că trebui să pupi prima ştiucă care la mine a fost acum mulţi ani. În al doilea rând, eu nu capturez peşti. Orice peşte pe care l-am prins a fost eliberat înapoi în apă, nu numai la acea partidă de pescuit”, a spus preşedintele PSD, precizând că Baboianu nu are cum să ştie dacă a pescuit în Delta Dunării sau în altă parte.

”Vorbeşte ca să se afle în treabă. A auzit ceva că va fi schimbat, l-a păcălit cineva că va fi schimbat, e nervos?”, a mai spus Dragnea.

Grigore Baboianu, guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, i-a criticat pe premierul Sorin Grindeanu şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru faptul că, în loc să promoveze pescuitul sportiv, s-au lăudat cu zecile de ştiuci capturate în Deltă.

La sfârşitul lunii martie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe Facebook că l-a învăţat pe premierul Sorin Grindeanu să pescuiască, prim-ministrul prinzând nouă ştiuci, ceea ce este "foarte bine pentru un începător” care nu a pus niciodată mâna pe lansetă. Dragnea a postat şi fotografii de la pescuit.

"Domnul premier şi domnul preşedinte al partidului (n.r. PSD) au avut acele permise de intrare în Delta Dunării. M-aş fi bucurat dacă cei doi sau unul din ei arătând o ştiucă de dimensiunile… este un trofeu! Nu poţi să-l laşi să moară! Ar fi putut demonstrativ, să o arate, să o pupe, să-i dea drumul în apă. Să zică: «Domnule, aşa faceţi în Delta Dunării!». Dar, cu siguranţă, la următoarea descindere, un alt guvernator va putea să arate un astfel de exemplu din partea…", a spus guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu, la Europa FM.

Întrebat de ce vorbeşte despre un alt guvernator, Baboianu a răspuns: "Pai dacă dau astfel de exemple...".

Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a refuzat să spună unde anume au făcut  premierul Sorin Grindeanu şi liderul PSD capturile de ştiuci. 

Potrivit unei decizii din 11 martie a premierului Sorin Grindeanu, Grigore Baboianu, coordonator Unitate de management proiecte, a preluat atribuţiile guvernatorului Administraţiei Rezervaţiei Biosferei ”Delta Dunării” până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii.

Grigore Baboianu a mai îndeplinit funcţia de guvernator al Rezervaţiei Biosferei ”Delta Dunării”, din 2009 până în martie 2012, când şi-a prezentat demisia, acuzând atunci că Guvernul nu este deschis la sugestiile sale privind modificarea legislaţiei în domeniul zonelor protejate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.