Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră îngrijorător faptul că procentul românilor care văd ca pe un lucru bun apartenenţa la UE a scăzut, spunând că cetăţenii europeni trebuie să simtă că instituţiile unui stat lucrează pentru ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este un răspuns care trebuie să se bazeze pe o analiză serioasă, dar este îngrijorător şi ar trebui să convingă oficialii europeni de ceea ce se spune de foarte mult timp şi de ceea ce am spus şi eu în mai multe rânduri, şi nu cu răutate, ci cu toată buna credinţă: (...) cetăţenii europeni trebuie să simtă că instituţiile lucrează pentru ei. Deci există această problemă, care este şi la baza dezvoltării unor partide naţionaliste, extremiste, radicale în Europa care încep să fie din ce în ce mai importante”, a declarat Liviu Dragnea miercuri în Parlament, întrebat de jurnalişti despre eurobarometrul făcut public de Parlamentul European.

Aproape jumătate dintre români văd ca pe un lucru bun apartenenţa la UE, -cu 1 procent mai mult decât în urmă cu un an, dar cu 10 % mai puţin decât în urmă cu 6 luni. În cazul unui referendum pe această temă, 65% ar vota pentru rămânerea în Uniune, conform unui Eurobarometru făcut public miercuri de Parlamentul European.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.