Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, referitor la procedura de achiziţie a “Cuminţeniei Pământului”, că dacă “s-ar fi căutat cum trebuie”, s-ar fi găsit documentele care să ateste că este deja proprietatea statului român, această operă trebuind recuperată, dar printr-o procedură “legală şi transparentă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat ce se va întâmpla cu cele două ordonanţe care privesc “Cuminţenia Pământului”, Liviu Dragnea a spus: “Ele vor avea rapoarte în comisii şi vor ajunge în plen. O să aşteptăm rapoartele comisiilor. Acolo trebuie o analiză serioasă, să vedem care au fost procedurile de achiziţie. Au fost respectate prevederile legale, cum s-au făcut negocierile, adică sunt nişte întrebări care au fost ridicate în ultimele luni şi la care trebuie să dăm răspuns”.

Preşedintele PSD a continuat afirmând că, din câte a înţeles el, “dacă s-ar fi căutat cum trebuie, s-ar fi găsit documentele care atestau că este deja proprietatea statului român”.  “Această operă, ca şi altele, trebuie să fie recuperată, dar printr-o procedură legală şi transparentă. Ceea ce s-a făcut acolo nu a fost nici legal, nici transparent, dar comisiile de specialitate vor analiza lucrul ăsta”, a completat preşedintele PSD.

Chestionat dacă va încuraja Guvernul să cumpere opera, Liviu Dragnea a răspuns negativ.

“Eu nu încurajez aşa ceva, nu am încurajat nici ce a făcut guvernul trecut. Până la urmă a încasat nişte bani şi nu ştiu cum să-i dea înapoi la oameni. Nu încurajez ca un guvern să se implice în aşa ceva, să promoveze această colectă naţională, să strângă o sumă de bani pe care să nu mai ştie cum să o dea înapoi. Pune un semn de întrebare asupra guvernului acestei ţări”, a conchis preşedintele Camerei Deputaţilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.