Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat ferm, sâmbătă, ministrul de externe şi ministrului comerţului să prezinte coaliţiei şi Guvernului o analiză pe fiecare misiune diplomatică în parte, pe fiecare consul şi ataşat comercial, pentru a vedea această ţară ce avantaje a avut de pe urma acestor oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vrem o dimensiune economică în activitatea diplomatică. Vreau ca întreaga reţea a ambasadorilor, consulilor, ataşaţilor comerciali să se orienteze şi către obiective măsurabile economic. Vrem o  cuantificare a performanţei externe nu doar prin contacte politice, nu doar prin organizarea unor vizite a unor oficialităţi române în ţările respective, ci şi prin contracte semnate, prin deschiderea de pieţe de noi şi de noi rute comerciale”, a spus Dragnea, la congresul PSD.

Liviu Dragnea a menţionat că diplomaţia reprezintă o corporaţie externă prezentă în peste 100 de ţări cu potenţial uriaş.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Eu zic că a venit vremea să ne ocupăm serios, prin Ministerul de Exerne, prin ministerele Economiei şi Comerţului şi prin întreaga noastră reţea diplomatică, de redeschiderea pieţelor pierdute de România după 1990 pe continentul asiatic şi african, în Orientul Apropiat şi Mijlociu. Hai să recuperăm tot ce ne-au luat alţii, hai să recuperăm toate pieţele pe care le-am avut şi care ne doresc în continuare”, a continuat liderul PSD.

De aceea, el le-a cerut miniştrilor de Externe şi Comerţului să prezinte coaliţiei şi Guvernului o analiză.

”Şi, în acest context, eu îi solicit foarte ferm ministrului de Externe şi ministrului Comerţului să prezinte în faţa premierului şi a coaliţiei de guvernare o analiză pe fiecare misiune în parte, pe fiecare consul şi ataşat comercial, din care să vedem şi noi ce avantaje măsurabile şi cuantificabile a avut statul român din activitatea fiecăruia. Am un respect deosebit pentru corpul diplomatic, dar vreau să vedem şi noi totuşi această ţară ce avantaje a avut de pe urma acestor oameni”, a afirmat Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.