Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi seara, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, că nu exclude posibilitatea constituirii unei comisii parlamentare de anchetă care să analizeze afirmaţiile lansate în spaţiul public de Sebastian Ghiţă, Dragnea apreciind că ministrul Justiţiei va trebui să se exprime „la un moment dat” în această chestiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chestionat dacă se impune constituirea unei comisii parlamentare de anchetă în acest caz, Liviu Dragnea a spus: “Nu îmi dau seama acum, dar să ştiţi că nu exclud această posibilitate”, liderul PSD precizând că are nevoie “de un oarecare timp de reflecţie” pentru a lua o decizie.

“De un oarecare timp de reflecţie pentru că, toate zilele astea, eu nu am făcut altceva decât a lucra cu Guvernul, la Parlament, şi sincer nici nu am stat conectat în fiecare zi la aceste dezvăluiri. Le vedeam noaptea când ajungeam acasă. Dar este foarte posibil să nu se poată evita o comisie de anchetă. Nu ştiu ce va mai apare, dar nu e în regulă”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a susţinut că s-ar fi aşteptat ca preşedintele Klaus Iohannis să aibă o poziţie în această privinţă.

“Eu vă spun cu sinceritate, m-aş fi aşteptat ca preşedintele României, când a fost la CSM, să atace acest subiect pentru că nu ne putem preface că nu există. E real, nu e real, dar deja a confirmat Traian Băsescu (...). Vom discuta zilele astea, nu resping această posibilitate (de constituire a uneii comisii de anchetă - n.red.). Din ce în ce mai mulţi colegi îmi spun că se impune”, a subliniat preşedintele PSD.

Fiind întrebat dacă ştia că Florian Coldea îl vizita pe Sebastian Ghiţă, că avea “nivel de intimităţi cu Laura Codruţa Kovesi”, liderul social-democraţilor a răspuns negativ. “Nu aveam de unde să ştiu, nu investigam eu unde merge domnul Coldea sau domnul Sebastian Ghiţă sau doamna Kovesi. Nu ştiam că a fost la acea vilă”, a răspuns Dragnea.

Chestionat cum se poate face lumină în acest caz, preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, trebuie să se exprime.

“Cred că ministrul Justiţiei trebuie să se exprime la un moment dat, după ce termină cu aceste întâlniri, trebuie să aibă un punct de vedere pentru că discutăm de un domeniu pe care nu îl conduce, dar cu care interacţionează totuşi în baza Constituţiei, în baza legilor. Nu ştiu ce crede fiecare, dar nu se poate trece peste aceste lucruri, nu pot fi trecute la şi altele”, a conchis Liviu Dragnea. 

Sebastian Ghiţă a declarat, luni, într-o înregistrare difuzată de România TV, că ultima întâlnire a sa cu directorul adjunct al SRI, Florian Coldea, a avut loc în februarie 2015, când au discutat despre oportunitatea construirii autostrăzii Comarnic-Braşov. Ghiţă a afirmat că generalul Coldea s-a opus deoarece este prioritară autostrada Piteşti-Sibiu, iar excedentul financiar ar trebui folosit pentru achiziţia de armament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.