Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv de la Băile Herculane, că au vrut colegii săi să îi dea un vot de susţinere, ceea ce l-a şi impresionat, dar că el nu a vrut şi le-a spus că tema nu este Liviu Dragnea, ci dacă ei sunt dispuşi să nu cedeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă rezoluţia adoptată de CEx al PSD vineri, care denunţă existenţa unui aşa numit ”Stat Paralel şi Ilegitim”, are legătură cu apariţia celui de-al treilea dosar al său, Liviu Dragnea a replicat: ”Adică vreţi să spuneţi că tot se vorbeşte de un an de zile are legătură cu al treliea dosar? Acum am avut CEx. Nu ştiam că avem CEx după ce apare cel de-al treilea dosar. Poate să apară şi al patrulea dosar, şi al cincilea dosar. Sunt liberi să facă. E liber la abuzuri. De ce nu? Iei nişte oameni pe care îi ameninţi cu puşcăria sau le spui că poate scapă de puşcărie, să scrie ceva acolo şi îi dăm drumul la un dosar”.

El a spus că, într-adevăr, colegii săi au intenţionat să îi dea un vot de susţinere.

”Au dorit asta, eu le-am spus că nu vreau susţinere pentru mine. Le-am spus, cu tot respectul cuvenit, apreciez lucrul ăsta, chiar e în regulă, m-au şi impresionat. Toţi mi-au zis şi înainte de CEx, şi în timpul CEx, ca şi mulţi alţi colegi din ţară, şi oameni care nu sunt membri de partid, să nu cedez. Eu le-am spus că nu asta este întrebarea. Tema este întrebarea pe care le-am pus-o eu: dacă ei sunt dispuşi să nu cedeze, pentru că problema nu este Liviu Dragnea. Şi dacă ei sunt hotărâţi să nu cedeze, aşa cum în 2016 n-au cedat şi am reuşit să câştigăm alegerile şi, cu tot acest an greu şi cu tot acest asalt asupra noastră şi asupra Guvernului, să facem din ţara asta o ţară mai bună, atunci lucrurile vor fi în regulă. Şi pentru asta n-am dorit să existe susţinere pentru mine nici prin vot, nici prin rezoluţie”, a mai declarat preşedintele PSD.

Liderii PSD, reuniţi vineri în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) la Băile Herculane, au adoptat în unanimitate o rezoluţie în care denunţă existenţa unui aşa numit ”Stat Paralel şi Ilegitim” care, în opinia lor, încearcă să preia controlul asupra puterii politice şi care reprezintă un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică. Ei îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că, prin lispa sa de reacţie, este complice la numeroasele încălcări ale Constituţiei de către exponenţii aşa-zisului ”Stat Paralel şi Ilegitim” şi că şeful statului îşi încalcă una dintre principalele atribuţii constituţionale, şi anume vegherea la respectarea legii fundamentale şi la buna funcţionare a autorităţilor statului. Rezoluţia a fost adoptată în unanimitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.