Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat nemulţumit de faptul că preşedintele Iohannis nu a prevăzut o întâlnire între Comisia de la Veneţia, prezentă zilele acestea în România, şi Curtea Constituţională (CCR), precizând că s-a pierdut un moment important.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu sunt foarte nemulţumit că cei care au organizat acest eveniment nu au prevăzut o întâlnire a Comisiei de la Veneţia cu CCR. Eu nu cred că este în regulă. Comisia de la Veneţia are ca atribuţii principale Constituţiile din ţările respective. Faptul că au venit în România şi cei care au organizat nu s-au gândit să facă o întâlnire între Comisia de la Veneţia şi CCR nu e în regulă şi s-a pierdut un moment important”, a declarat Liviu Dragnea la Sinaia.

În perioada 6-7 aprilie are loc la Palatul Cotroceni conferinţa internaţională ,,Interacţiunea între majoritatea politică şi opoziţie într-o democraţie”, sub patronajul preşedintelui României şi al secretarului General al Consiliului Europei.

În marja acestei conferinţe, preşedintele Iohannis a avut întrevederi cu secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Gabriella Battaini-Dragoni, cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pedro Agramunt, precum şi cu preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), Gianni Buquicchio.

"În cadrul întrevederilor, preşedintele Klaus Iohannis şi interlocutorii săi au apreciat în mod deosebit relaţiile excelente dintre România şi Consiliul Europei, punctând valoarea adăugată pe care o aduce, în cadrul acestui parteneriat, organizarea Conferinţei la Bucureşti", informează Administraţia Prezidenţială.

Discuţiile au vizat lucrările conferinţei de la Bucureşti, preşedintele manifestându-şi că aceasta va aduce "rezultate şi beneficii concrete pentru mediul democratic european".

"Acestea reprezintă o contribuţie importantă a ţării noastre la dezbaterile pe această temă, respectiv la efortul Comisiei de la Veneţia, care este în curs de elaborare a unui raport pe această temă, la solicitarea secretarului general al Consiliului Europei", potrivit Preşedinţiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.