Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi seara, la România TV, că aşteaptă „cu mare interes şi cu speranţă” de la Ministerul Justiţiei propuneri pentru modificarea întregului pachet de legi din justiţie, care să vizeze legea răspunderii magistraţilor, cea a graţierii şi măsuri alternative, deoarece doar graţierea nu rezolvă problema din penitenciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Toate subiectele dezbătute în ultimele luni în spaţiul public în România din domeniul justiţiei - legea răspunderii magistraţilor, legea graţierii, măsuri alternative, pentru că doar legea graţierii singură nu rezolvă problema din penitenciare. Şi aşteptăm cu mare interes şi cu mare speranţă de la Ministerul Justiţiei să vină cu acest pachet. Este un om din ce în ce mai aşteptat, domnul ministru”, a afirmat Liviu Dragnea.

Chestionat dacă în acest pachet ar trebui să intre şi propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu prin care preşedintele şi ministrul Justiţiei sunt eliminaţi din procedura de numire a procurorilor şefi, liderul PSD a susţinut că doar MJ trebuie să vină cu propuneri în acest sens.

„Ministrul justiţiei, din punctul meu de vedere, trebuie să vină cu propuneri pentru tot pachetul de legi din acest domeniu. Nu trebuie lăsată, în opinia mea, nicio temă care a fost dezbătută intens în ultimul an cel puţin fără să existe un punct de vedere şi propuneri de la Ministerul Justiţiei. Şi să ajungă în Parlament şi, în cadrul unei dezbateri serioase, transparente şi aşezate cu structurile asociative ale magistraţilor, cu alţi oameni care se pricep, cu specialişti de la Consiliul Europei, de la Comisia de la Veneţia şi alţii care vor să se implice, să finalizăm aceste discuţii. Dar cred că de acolo trebuie să plece - de la Ministerul Justiţiei. Sper”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

De asemenea, întrebat dacă va avea o atitutidine de rezervă faţă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader dacă nu vor pleca de la minister aceste seturi de legi, Dragnea a răspuns: „E mai putină importantă o rezervă sau nu a mea, important e ca acest pachet să fie adus în Parlament. Dacă nu va veni de la Ministerul Justiţiei, va izvorî din Parlament. Dar eu cred că va veni de acolo. (...) Aşa cred că e traseul corect, pentru că acolo totuşi e sediul unde sunt foarte mulţi specialişti şi este instituţia care poate colabora şi genera discuţii preliminare până să ajungă acest pachet în Parlament. (...) Parlamentul este locul unde se fac legile bune şi se îndreaptă legile proaste. Şi nu renunţ la asta”.

Ministerul Justiţiei va elabora un nou proiect de Lege pentru modificarea Codurilor penale, în vederea transpunerii deciziilor CCR, care va fi adoptat în Guvern în luna mai, potrivit programului legislativ al Executivului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.