Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, că a plecat „cu un gust amar” de la ceremonia depunerii jurământului de către Cabinetul Grindeanu de la Palatul Cotroceni, adăugând: ”Ce văzurăm noi aseară nu a prea fost o replică de nivelul unui preşedinte”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat cum a văzut replica lui Klaus Iohannis la adresa sa şi a programului de guvernare, Liviu Dragnea a spus: „Nu a fost o replică de nivelul unui preşedinte. Părerea mea. Adică ce văzurăm noi aseară n-a prea fost o replică a unui preşedinte, zic eu”.

Întrebat cum comentează faptul că preşedintele Klaus Iohannis a părăsit sala mai devreme, liderul social-democraţilor a spus că el a plecat „cu un gust amar” de la ceremonia de la Palatul Cotroceni.

„Nu ştiu, l-aţi caracterizat dumneavoastră foarte bine şi toţi cei care au fost la televizoare aseară. Eu aseară am plecat cu un gust amar de la acea ceremonie. Mă aşteptam ca toată lumea să metabolizeze atât victoria, cât şi înfrângerea şi să ne apucăm de treabă în folosul românilor. Tipul ăsta de a se organiza în mişcări de rezistenţă împotriva românilor, împotriva instituţiilor statului nu este responsabil. Noi nu cedăm”, a subliniat Liviu Dragnea. 

Preşedintele Klaus Iohannis l-a invitat pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea să-i înveţe pe membrii Guvernului programul de guvernare, şeful statului invocând afirmaţia lui Dragnea potrivită căreia el ar fi singurul care ştie ”din scoarţă în scoarţă” programul.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat preşedinţilor Camerelor Parlamentului la finalul discursului său de după încheierea ceremoniei de depunere a jurământului de către noul Guvern. ”Îi salut şi pe musafirii noştri de astăzi: preşedintele Camerei Deputaţilor, Senatului şi Curţii Constituţionale”, a spus Iohannis.

Apoi, Iohannis s-a adresat liderului PSD într-o propoziţie în care a folosit un verb la perfectul simplu, specific zonei Olteniei. ”Domnule Dragnea, aflarăm de la TV că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei!”, a spus preşedintele.

La final, Iohannis le-a spus noilor miniştri: ”Vă urez mult succes pentru România!”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.