Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat marţi că a discutat cu ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, despre dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, preşedintele PSD declarându-se "nemulţumit" de faptul că aceasta este foarte puţin dezvoltată. El a mai spus că Hans Klemm este cel care a solicitat această întâlnire acum câteva săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am discutat despre dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului strategic, pentru că eu sunt în continuare nemulţumit de faptul că, în cadrul acestui Parteneriat strategic cu SUA, foarte important pentru România, vital pentru România, este dezvoltată în ultimul an foarte bine componenta militară, dar este foarte puţin dezvoltată componenta economică. Din păcate, în cadrul acestui parteneriat România nu a câştigat din punct de vedere econmic atât cât ar fi putut să câştige (...) Sunt ţări care au câştigat chiar mai mult”, a declarat Dragnea.

El mai susţine că a discutat cu Hans Klemm şi despre NATO, dar şi despre angajamentul României de a dezvolta parteneriatul pe industria de apărare.

„Am discutat, de asemenea, despre situaţia din cadrul NATO şi puţin despre discuţiile care au avut loc la Munchen, la acea întâlnire foarte importantă, despre angajamentul nostru în continuare de a dezvolta parteneriatul pe industria de apărare, cu dorinţa noastră fermă ca, în cadrul acestei cooperări, industria de apărare din România să se dezvolte”, a afirmat preşedintele Camerei.

Întrebat dacă alte companii americane s-au arătat interesate să investească în România, Liviu Dragnea a spus că s-a întâlnit anul trecut cu reprezentanţii unui forum şi au stabilit organizarea unui eveniment la care să participe companii din SUA, dar apoi acestea nu au venit să investească.

„Anul trecut, undeva prin primăvară, am avut o întâlnire cu reprezentanţii unui forum şi atunci am stabilit să aibă loc aici un mare eveniment, la care să participe multe companii americane (...) Din păcate, după acel eveniment nu au venit atât de multe dorinţe de investiţii în România", a explicat acesta.

Dragnea a spus că ambasadorul SUA a solicitat această întâlnire acum câteva săptămâni.

„A fost o solicitare a domnului ambasador, cred că de trei-patru săptămâni pentru această întrevedere. Am transmis săptămâna trecută că astăzi este ziua şi ora când poate avea loc această discuţie”, a continuat liderul PSD.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, fiind a doua întrevedere în descurs de câteva luni. Liviu Dragnea şi Hans Klemm, au discutat despre elaborarea şi implementarea unui plan de acţiuni de lucru pentru a întări şi aprofunda parteneriatul strategic între România şi SUA, precizează un comunicat dat publicităţii de cabinetul lui Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.