Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un atac joi la adresa Parchetului General, pe care l-a acuzat că are o ”prestaţie jenantă”, deoarece a început anchetarea alegerilor prezindenţiale din 2009, afirmând că ”nu e în regulă ca Parchetul să se joace aşa cu Parlamentul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe mine mă interesează să ducem la capăt ce am decis ieri, şi anume să se rectifice obiectivele comisiei, de asemenea să modificăm Regulamentul. Această decizie a fost generată de o prestaţie destul de jenantă şi o poziţie destul de jenantă a Parchetului general care a decis să înceapă o anchetă penală pe nişte fapte care erau prescrise, după care au venit cu modificarea, au modificat comunicatul de presă. Nu e în regulă ca Parchetul General să se joace aşa cu Parlamentul şi eu cred că regulamentul trebuie făcut în acord cu deciziile CCR şi cu Constituţia, în aşa fel încât o comisie de anchetă parlamentară să nu fie bătaia de joc a nimănui”, a declarat Liviu Dragnea. 

Proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009 a fost retrimis la Comisiile juridice pentru a clarifica care sunt obiectivele acesteia, în condiţiile în care Parchetul a deschisă o anchetă, solicitarea liderului grupului PSD, Marcel Ciolacu fiind aprobată cu 278 voturi „pentru” şi 17 „împotrivă”.

„Ţinând cont de faptul că în data de 20 aprilie 2017 s-a înaintat Biroului Permanent Reunit constituirea comisiei speciale de anchetă, având anumite obiective (...), iar în data de 24 aprilie, Parchetul de pe lângă ÎCCJ, în comunicatul său a solicitat o anchetă in rem conform existenţei unei suspiciuni în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorităţi publice şi persoane, altele decât cele prevăzute de lege, vă propun retrimiterea raportului la Comisiile juridice reunite privind clarificarea obiectivelor comisiei de anchetă”, a afirmat Marcel Ciolacu, de la tribuna plenului. 

Comisiile juridice reunite au decis, marţi, să adopte un amendament la proiectul de Hotărâre privind înfiinţarea comisiei de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009, prin care să elimine din sfera competenţelor faptele anchetate de Parchet în acest caz, respectiv abuzul în serviciu şi falsificarea documentelor electorale. Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, nu a dorit să explice ce obiective rămân astfel comisiei, spunând că publicul, dacă e interesat, va putea parcurge comunicatul oficial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.